ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр екології хоче перевірити всі сміттєзвалища України

|

Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак ініціює перевірки всіх сміттєзвалищ в Україні. Про це йдеться на його сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

сміття

За словами Семерака, ситуація з сміттєзвалищем у Грибовичах – це наслідки відсутності адекватного поводження зі сміттям.

«І органи місцевого самоврядування, і Мінрегіонбуд, і, звичайно, Мінекології, не виробили спільних правил поводження з твердими побутовими відходами», – написав міністр.

Остап Семерак зазначив, що звернувся до уряду з пропозицією дати доручення ряду відповідальних міністерств перевірити всі такі місця. При цьому він наголосив, що ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості сміттєзвалищ, які є на територіі країни.

«Потрібно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ, тих, які потребують закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства. Також органи місцевого самоврядування мають надати інформацію щодо затверджених схем санітарної очистки населених пунктів», – повідомив Семерак.

«Держекоінспекція – неефективний орган, який не відповідає сучасним вимогам екобезпеки. Ні звалища, ні вирубка лісу, ні охорона води та повітря – немає сфери, з якою екоінспектори б впоралися. Цю структуру ми реформуємо», – підсумував міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *