ОСТАННІ НОВИНИ

Декларації про відходи відтепер можна подавати онлайн

|

Відтепер можна скористатися можливістю подачі електронної декларації про відходи в режимі онлайн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр екології Остап Семерак, передає Львівський портал.

13312891_1137550656265097_5592665472913454186_n

«Разом з Державним агентством з питань електронного урядування та за підтримки Німецького товариства Міжнародного Співробітництва «GIZ» зроблена система здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами вже працює. Це означає, що суб’єктам господарювання, які декларують відходи, більше не треба надсилати папери, чекати на відповідь, отримувати відмови, давати хабарі щоб врешті-рештзадекларувати відходи. Достатньо зайти на сайт і швидко заповнити форми. Якщо ми говоримо про боротьбу з корупцією у сфері нашого Міністерства – то це перший і надзвичайно важливий крок до електронного урядування. Ніякого контакту між людиною та чиновником більше не потрібно», – повідомив він.

За словами міністра екології, запровадження такого сервісу дозволить різко збільшити надходження коштів на екологічні програми.

«Забюрократизованість декларування доходів призвела до того, що за 2015 рік на реєстрацію декларацій про відходи подали лише 6217 суб’єктів господарювання. Тобто приблизно 1 % від загальної кількості зареєстрованих суб’єктів. І тільки ці підприємці заплатили екологічні податки. Таким чином виходить замкнуте коло: грошей на екологічні програми мало, а їх мало, бо задекларувати відходи складно. Я прогнозую, що прозорість процедур призведе до зростання декларування підприємцями та підприємствами, отже, виростуть і надходження до державного бюджету. І ми отримуємо принципово інші кошти на екологічні програми», – зазначив Остап Семерак.

Скористатися послугами нового електронного сервісу можна тут.

Фото: Остап Семерак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *