ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську обласну раду одночасно пікетують добровольці АТО та велосипедисти

|

Під стінами Львівської облради влаштували одразу два пікети: зібралися бійці добровольчих батальйонів з «Айдару», «ОУН», «Правого сектора» та «УДА» (Українська добровольча армія) з вимогою визнати їх активними учасниками АТО. Також зібралися велосипедисти, які виступають проти приватизації їхнього приміщення на вулиці Залізнична, 16. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

ЛОДА

Отож, перед засіданням сесії облради зібралися кілька десятків бійців. Вони тримали в руках червоно-чорні та синьо-жовті прапори.

«У 1995 році Львівська облрада на чолі з В’ячеславом Чорноволом визнала УПА воюючою стороною та надали їм на території Львівської області певні пільги. Сьогодні ми хочемо передати на розгляд депутатів проект щодо такого ж визнання бійців добровольчих батальйонів, оскільки Верховна Рада певно цього не зробить», – розповіла очільниця ГО «Правий сектор-Захід» Олена Живко.

Також вона зазначила, що на пікеті зібралися матері та бабусі загиблих воїнів.

«Чому вони мають шукати свідків і докази того, що їхні діти загинули за цю країну?!», – обурилась Олена Живко.

Окрім цього, на іншу акцію зібралися представники Львівської обласної федерації спортивного туризму, а також велотуристи-любителі. Вони прийшли до облради разом із велосипедами з вимогою, щоб із списку об’єктів для приватизації виключили приміщення на вулиці Залізнична, 16.

«У нас на Залізничній, 16 є приміщення, де одночасно базуються дві організації – Львівська обласна федерація спортивного туризму та Львівська обласна контрольно-рятувальна служба Туристсько-спортивної спілки України. Ми вклали у нього гроші, зробили ремонт, підтягнули європейські гранти, а тепер його хочуть забрати», – зазначив громадський активіст Ігор Цвілинюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *