ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада дала 15 мільйонів на пільгове перевезення

|

Депутати Львівської облради затвердили Програму компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян в автомобільному транспорті. На компенсацію пільгового проїзду на приміських маршрутах перевізникам виділили 15 млн грн. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

пільговики

«Відповідно до вимог чинного законодавства та нормативних актів України окремим категоріям громадян Львівщини надається право безкоштовного пільгового проїзду в автомобільному транспорті. У попередні роки кошти за це відшкодовувала держава, зокрема, торік субвенція з держбюджету складала 91,7 млн грн. Але цього року гроші в бюджеті не передбачили. Отож, з метою зняття соціальної напруги між облрадою, обладміністрацією та працівників автомобільного транспорту було підписано меморандум. На його основі й розробили програму», – пояснила заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Соболь.

За її словами, через органи соціального захисту кошти будуть скеровуватися перевізникам. «Їх розподіляли відповідно до кількості пільгових категорій у кожному районі та місті Львівської області», – зауважила Оксана Соболь. І також зауважила, що передбачені кошти становлять 6% від потреби.

Вона додала, що у програмі не передбачені кошти на погашення боргів за минулий рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *