ОСТАННІ НОВИНИ

Держава намагається «вмити руки» від лікування Максима Стасіва?

|

Комісія з приводу виділення державних коштів на лікування львів’янина Максима Стасіва «передумала» робити йому трансплантацію кишківника в Індії. Про це у Facebook повідомила лікар Наталія Ліпська, передає кореспондент Львівського порталу.

максим

За її словами наразі на подальше лікування Максима продовжуют збирати кошти.

«Щойно дзвонила тітка Максимка Стасіва, для якого ми всі разом збирали кошти на трансплантацію кишківника в Індії. Зараз для продовження лікування і власне здійснення трансплантації потрібна доплата в 110 тис доларів. Лікування дороге, Макс в Індії вже довго. Питання про оплату державою на комісії 19.05 нібито прийняте позитивне (жодних зауважень не було), принаймні я так думала. Але на наступну комісію 25.05 громадськість не була допущена і ось нині ми розуміємо, чому і маємо результат. Ті …. за закритими дверми вирішили, що нащо ми будемо оплачувати лікування в Індії, давайте зробимо все це тут, і недовго думаючи направили запит в Шалімова ( Національний Інститут  хірургії та ртнрансплантології – ред.), чи не хочуть вони пооперувати Макса.
Саме це нині зранку сказали тітці Макса – “Ми направили запит в Шалімова, про результати вас проінформуємо», – написала обурена лікар.

За її словами, в Україні неможливо провести таку операцію.
«Мені дуже складно зараз пристойно формулювати думки, бо в голові одна нецензурщина, але наскільки ж треба бути некомпетентним, щоб не знати, що таку трупну трансплантацію Україна не робить, що такі операції роблять одиниці хірургів в світі, що органи нам дає лише Білорусь і Індія, що Білорусь не має досвіду.
Чому все це знаю я і всі люди ,які слідкували за історією Макса і чому цього не знає МОЗ?
Чому я маю контакти і відповіді всіх трансплантологів світу і всіх клінік, які робили подібні операції, а МОЗ їх не має?
Чому замість проплатити дитині, яка стоїть на вашому довбаному обліку з 1.02.2016, і при наявності коштів в 48 млн на рахунках МОЗ до сих пір не зроблена оплата ?». – обурюється вона.

Щойно дзвонила тітка Максимка Стасіва, для якого ми всі разом збирали кошти на трансплантацію кишківника в Індії. Зараз для продовження лікування і власне здійснення трансплантації потрібна доплата в 110 тис доларів. Лікування дороге, Макс в Індії вже довго. Питання про оплату державою на комісії 19.05 нібито прийняте позитивне (жодних зауважень не було), принаймні я так думала. Але на наступну комісію 25.05 громадськість не була допущена і ось нині ми розуміємо чому і маємо результат. Ті …. за закритими дверями вирішили, що зачим ми будем оплачувати лікування в Індії, давайте зробимо все це тут, і недовго думаючи направили запит в Шалімова, чи не хочуть вони пооперувати Макса.
Саме це нині зранку сказали тітці Макса – “Ми направили запит в Шалімова, про результати вас проінформуємо”
Мені дуже складно зараз пристойно формулювати думки, бо в голові одна нецензурщина, але наскільки ж треба бути некомпетентним, щоб не знати, що таку трупну трансплантацію Украна не робить, що такі операції роблять одиниці хірургів в світі, що органи нам дає лише Білорусь і Індія, що Білорусь не має досвіду.
Чому все це знаю я і всі люди ,які слідкували за історією Макса і чому цього не знає МОЗ?
Чому я маю контакти і відповіді всіх трансплантологів світу і всіх клінік, які робили подібні операції, а МОЗ їх не має?
Чому замість проплати дитині, яка стоїть на вашому довбаному обліку з 1.02.2016 і при наявності коштів в 48 млн на рахунках МОЗ до сих пір не зроблена оплата ? Ви кажете комісія була не 19.05, а 25.05., ну так нині 31- платіжка вже в бухгалтерії ????? Нє, то чому ????

п. Василишин, звертаюся особисто до вас, ви казали, що все буде гарно і прозоро і в присутності журналістів на комітеті верховної ради запрошували громадськість на комісію, то що то тепер таке ?

Прошу всіх дотичних до історії Максима максимально поширити інформацію. І зробити все від вас залежне – МОЗ має заплатити і то якнайшвидше ! Макс має жити !
Іншого інструменту, як громадський тиск у нас нема.

Нагадаємо, що Максима Стасіва доправили на лікування та подальшу трансплантацію драгун у Індію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *