ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук прочитав лекцію Свободи у Львові

Ірина ПУПКО, для Львівського порталу

|

Цьогорічну лекцію Свободи на Львівському медіафорумі виголосив український співак Святослав Вакарчук. Він розповів про своє бачення майбутнього України та її розбудови, передає кореспондент Львівського порталу із місця події.

dfrfhxer

 

«Нам потрібно змінити парадигму, що таке наша держава, хто її будує і для кого. Потрібно перестати будувати державу на кровному патріотизмі, а почати будувати на конституційному патріотизмі. Об’єднувати мають спільні цінності, спосіб життя, правила гри, Конституція», – сказав Вакарчук.

«У всіх, особливо у старших людей, вдома стояли такі серванти, де під склом чомусь стояв посуд. Цей посуд завжди виставляли тільки тоді, коли приходили гості. А так ніхто з нього не їв, а їли зі звичайного такого старого посуду кожного дня. Але це був певний символ, який не можна було рухати. Коли я питав у своєї бабусі: навіщо воно тут стоїть? Вона мені казала: так треба, так у людей, так прийнято. От давайте перестанемо дивитись на нашу країну, як на вітальню з сервантом, в якому стоїть цей посуд.  Давайте витягнемо звідти цей посуд, давайте змінимо меблі, поставимо, наприклад, поставимо практичні меблі, а самі візьмемо цей найкращий посуд і будемо їсти з нього самі кожного дня, бо ми цього заслуговуємо. І давайте думати про ту квартиру і про той дім, який ми будуємо…», – зазначив він.

Відео: Радіо «Свобода»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *