ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині суд оштрафував депутата – «земельного» корупціонера

|

На Львівщині депутатів притягнуто до відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень у земельній сфері. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

земля

Перемишлянським районним судом 23 травня визнано винним депутата Бібрської міської ради у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, а саме у порушенні вимог стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Йдеться про факт участі депутата у прийнятті міськрадою 2 рішень про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок його сину.

Постановою суду на правопорушника накладено штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначимо, що цьогоріч судом за протоколами прокуратури та поліції притягнуто до відповідальності ще 9 депутатів, а також колишнього голову та секретаря Бібрської міської ради, які вчинили аналогічні правопорушення та приймали рішення із земельних питань на користь своїх близьких родичів.

Водночас, відповідно до вимог ст. 65 та ст. 67 Закону України “Про запобігання корупції”, Золочівською місцевою прокуратурою на адресу Бібрської місцевої ради внесено подання з вимогою скасувати 19 рішень, прийнятих унаслідок таких корупційних дій депутатів та посадових осіб цього органу місцевого самоврядування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *