ОСТАННІ НОВИНИ

Європейський банк виділить 10 мільйонів на е-квиток у транспорті Львова

|

Львівські обранці затвердили угоду про наміри отримання фінансування на суму 10 мільйонів євро від ЄБРР на впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд у громадському транспорті. За таке рішення проголосувало 50 депутатів 26 травня на сесії міськради, передає кореспондент Львівського порталу із зали засідань.

е-квиток

Так, 18 березня було укладено угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування між Львівською міською радою, Європейським банком реконструкції та розвитку та ЛКП “Львівавтодор” з метою реалізації цього проекту.

«Є ряд зауважень і застережень до реалізації цього проекту. На жаль, нам не дали повної інформації цього проекту. Але ми розуміємо, що треба з чогось починати. Але закликаю постійно інформувати громадськість з цього приводу», – зазначив депутат Валерій Веремчук.

Пітримав цю виділення коштів на е-квиток у громадському транспорті і депутат Юрій Кужелюк.

«Це область,  якій в основному обертається чорна готівка, яка не обліковується. Доки ми не відірвемо водія від грошей, доти у нас буде такий балаган в цій сфері», – зазначив він.

Додамо, що ця ухвала – лише перший крок до впровадження е-квитка у Львові, адже передбачає кошти на виготовлення проекту запровадження електронного квитка. Сама ж автоматизована система у львівському транспорті з’явиться уже після обговорень  різних шляхів її реалізації спільно з представниками європейських країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *