ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрзалізниця» закликає врегулювати питання з перевезенням лісу

|

Блокування громадськими активістами вагонів з лісом на заході України може негативно вплинути на роботу галузі, погіршити її фінансовий стан та унеможливлює ефективне використання рухомого складу. Залізниця надає послуги з перевезення вантажу й не несе відповідальності за видачу дозвільних документів на вантаж. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Укрзалізниці».

151

«ПАТ «Укрзалізниця» та її регіональні філії при здійсненні міжнародних перевезень вантажів, як перевізники, керуються Угодою про міжнародне залізничне вантажне сполучення (СМГС). Стаття 22 СМГС регламентує, що перевізник лише надає послуги з перевезення вантажу. Відправник забезпечує правильність відомостей, вказаних у накладній, і несе відповідальність за вказану ним інформацію – це регламентується статтею 16 СМГС. Тому саме відправник отримує всі дозвільні документи на вивіз за межі митної території України від контролюючих органів, про які зазначає в перевізному документі (накладній), а також здійснює митне оформлення вантажу. Встановлення відповідності лісової продукції до конкретної характеристики Української класифікації товарів зовнішньо-економічної діяльності не входить до компетенції працівників залізниці», – йдеться у повідомленні.

Також за даними відомства, ПАТ «Укрзалізниця» співпрацює та надалі співпрацюватиме з вантажоперевізниками виключно в правовому полі України. Усі етапи перевізного процесу відповідають нормам чинного законодавства. Залізничники готові за необхідності максимально сприяти правоохоронним та контролюючим органам у розслідуванні щодо перевезення лісової продукції та надати всю необхідну інформацію про вантажі.

Окрім того, залізничники закликають відповідні органи якомога швидше вирішити питання з перевезення лісової продукції, адже кожна година вимушеного простою вагонів призводить до фінансових втрат і зниження ефективності використання рухомого складу, якого потребують інші вантажовідправники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *