ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських школах торгують легкими наркотиками?

|

У Львівських навчальних закладах, зокрема у школах №32 і №48, можна без проблем придбати наркотичну речовину насвай. Про це сьогодні, 26 травня, під час засідання сесії Львівської міськради повідомив депутат Андрій Рікота із посиланням на розслідування та скарги батьків, передає кореспондент Львівського порталу із зали засідань.

насвай

За його словами, такий наркотик збувають на міських ринках та у школах, адже він – дешевий.

«Його везуть до Львова та продають на міських ринках. Особливою популярністю насвай користується серед школярів через дешеву ціну і доступність. Азіатські країни визнали це наркотиком, заборонили продаж, натомість народні депутати України ще у 2013 році  не проголосували за законопроект, який мав на меті виробництво, перевезення та торгівлю насваєм. Наслідки вживання таких речовин вражаючі: навіть може настати смерть. Такі два смертельні випадки  вже підтвердженні на Тернопільщині.У  ході експерименту вдалося дізнатись, що школярі львівських шкіл знають, де купити насвай, більше того – вказали на ринок Привокзальний, де серед спецій та сухофруктів можна купити дурман. Також легкі наркотики можна вільно придбати у львівських школах номер 32 і 48. Батьки дітей стурбовані ситуацією, що склалася, адже підліткова наркоманія тягне за собою  складні наслідки і сотні тисяч гривень на реабілітацію дітей», – зазначив депутат.

«Вимагаю провести оперативні рейди по львівських школах і ринках, аби запобігти розповсюдженню легких наркотиків серед львівських школярів», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *