ОСТАННІ НОВИНИ

Самопоміч влаштувала піар на дітях з особливими потребами

|

У Львові розгорівся черговий скандал із партією мера міста «Самопоміччю», піарники якої «вкрали» чужий соціальний проект, в якому брали участь дітки із особливими потребами та видали за ініціативу партії.  Про це стало відомо із поста одного із справжніх організаторів заходу – голови ГО «Батьки Джерела» Юлії Аронової.

170

За словами Ю. Аронової, ініціатором показу колекції одягу, створеної для дітей з особливими потребами є дизайнер Катерина Кароль та ГО «Батьки Джерела» і аж не як команда партії «Самопомочі».

«Не люблю конфліктів, але тут мовчати складно, повірте. Шановна «Самопоміч», а що ти маєш до цього показу?! Що має до нього пані Оксана Рубай (Депутатка ЛМР від «Самопомочі») , яку в сюжеті представлено як організатора?!!! А ніц! А ГО «Батьки Джерела має», бо захід був зроблений спільно нами і Катериною Кароль (дизайнер – ред.)! Але про нас ані слова… Для чого ця маніпуляція? Кого ви обманюєте і навіщо? Може таки ВІЗЬМИ І ЗРОБИ?» – написала обурливо Юлія Аронова.

 

Також у скандальному відео є коментар дружини мера Львова Андрія Садового – Катерини Кіт-Садової…

На закиди від авторів ідеї Ксенія Страж під відео поширеним у мережі написала: «прогляньте сюжет – ніхто ваші заслуги за заслуги Самопомочі не видає. Цей показ і праця Каті – прекрасна ініціатива, яку варто популяризувати. Стосовно Оксани Рубай… познайомтесь з нею, подивіться як вона працює на щодень, а тоді вже судіть».

На що Юлія Аронова відповіла: «Ви очевидно таки не розумієте. Пояснюю. пані Рубай ЖОДНОГО відношення до показу не має. Ба більше, вона на ньому не була. Так, вона прийшла після, вже коли ми всі обговорювали побачене., але самого показу вона не бачила. У вас не складається враження після перегляду сюжету, що пані Рубай має стосунок до організації? Ні? І ще, текст начитки в сюжеті – з прес-релізу, де чітко вказано ХТО є організатором заходу. Та чомусь організатора власне і не озвучили, бо його роль ніби-то зіграла пані Оксана Рубай».

Аби добитися спростування маніпулятивного сюжету жінці довелося зустрітися із керівництвом «Самопомочі».

«Для тих, хто співпереживає і підтримує мене і нашу ГО «Батьки Джерела» у непростій і неприємній ситуації з «Самопоміччю» і Оксана Рубай (а таких багато, як показав день сьогоднішній) повідомляю, що мала зустріч із заступником керівника «Самопомочі» Ксенією Страж. Ми домовилися, що буде зроблено і оприлюднено сюжет-спростування і надалі ми обоє готові співпрацювати:).

Це такий серйозний урок і досвід… Не треба мовчати. Якщо знаєш, що правда на твоєму боці – говори… Не довіряй сліпо, завжди перевіряй…», – написала Ю. Аронова.

Водночас у коментарі Львівському порталу вона повідомила, що маніпулятивний сюжет «Самомомочі», який перекручує дійсність, назвали банальною журналістською некомпетентністю.

«Нам пообіцяли зробити сюжет спростування», – каже голови ГО «Батьки Джерела». Водночас на уточнююче питання кореспондента Львівського порталу, а як же так вийшло, Юлія Аронова відповіла: «Вони це пояснюють журналістською некомпетентністю та непрофесійністю».

Також стало відомо, що ідея показу колекції одягу, створеної для дітей з особливими потребами, матиме своє продовження.

«Ми, перш за все, хотіли показати людям особливих та красивих дітей у гарному вбранні. Продемонструвати, що інакшість – красива. А також потішити дітей, що нам зрештою вдалося. Подібні заходи матимуть продовження та розширення. Зокрема із більшою кількістю дизайнерів та особливих діток. Охочі вже є», – повідомила Юлія Аронова.

Фото із ФБ

Відео: Об’єднання САМОПОМІЧ Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *