ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятник Степану Тудору демонтують і передадуть у музей

|

Сьогодні, 25 травня, у Львові відбулось засідання робочої групи для вирішення питання доцільності демонтажу пам’ятника С.Тудору, що на пл.Є.Маланюка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

x_cc89bdcb

В обговоренні взяли участь представники Львівської міської ради, науковці, громадські активісти.

Зокрема, декан історичного факультету ЛНУ ім.І.Франка Роман Шуст, професор, керівник урбаністичного семінару УКУ Мар’яна Долинська, кандидат історичних наук, керівник програми «Історія українського визвольного руху» УКУ Василь Стефанів висловилися за демонтаж та музеєфікацію пам’ятника С.Тудору.

Позиція ж Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка», яку озвучив начальник управління архітектури ЛМР Юліан Чаплінський, така: пам’ятник вартує залишити на площі, адже він має архітектурно-мистецьку цінність.

Після обговорення, більшість членів робочої групи погодились, що пам’ятник має бути демонтований і переданий на зберігання в один з музеїв Львова.

Відтак, Галицькій районній адміністрації доручено розробляти проект реконструкції площі Є.Маланюка без пам’ятника С.Тудору, управління охорони історичного середовища та управління культури ЛМР має визначити місце перенесення пам’ятника. Також буде підготовлена науково-історична довідка про постать С.Тудора як обґрунтування демонтажу і музеєфікації пам’ятника.

Наступне засідання робочої групи відбудеться після 11 червня, де буде прийнято кінцеве рішення.

Як Львівський портал повідомляв, 9 травня невідомі намагались демонтувати пам’ятник радянському поету Степану Тудору. Відтак у місті вирішили провести опитування щодо доцільності перебування пам’ятника на цій площі.

Фото: telegraf.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *