ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові облаштовують перший в Україні парк духовної культури

Ірина ПУПКО для Львівського порталу

|

У майбутньому парку духовної культури імені Івана Павла II стартували роботи. Зараз тут завершують облаштування плиткою центральної доріжки – від вулиці Лісної до вулиці Хоткевича – шириною близько 4,5 м, передає кореспондент Львівського порталу.

парк

Як повідомляє керівник Сихівської РА Ірина Маруняк, роботи з облаштування парку стартували у березні. Це – лише перша черга розробленого торік проекту, реалізації якої передбачає використання близько 5,6 млн грн. На виконання цих робіт замовник ЛКП «Зелений Львів» цього року отримав 1,650 млн грн, а у торік – 1,176 млн грн. За актами виконаних робіт використано уже 1,730 млн грн.

«Парк імені Івана Павла II – це парк для духовного, морального та фізичного відпочинку. – Цьогоріч ми розпочали тут ремонтні роботи, і зараз завершуємо облаштування центральної доріжки. Якщо нам додадуть фінансування, то цьогоріч прокладемо іще одну – перпендикулярну до першої – та збудуємо радіальні доріжки під Хресну дорогу», – сказала чиновниця.

парк1

За словами голови РА, власне мощення Хресної дороги робитимуть за кошти міського бюджету, а вже стації матимуть можливість зробити Церква, меценати і ті сихівчани, які захочуть долучитися до проекту. Також у цьому парку планують облаштувати спортивні та дитячі майданчики, атракціони, Wi-Fi тощо.

«Цей парк буде чудовим місцем для духовного відпочинку. У сучасному світі надто багато галасу та шуму, особливо – у місті. Тож знайти спокійне місце, де можна відпочити духовно, дуже важко. І це місце покликане сприяти людям: щоб вони могли прийти сюди, подумати про важливі питання, посидіти та помолитися», – переконаний священик храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Василь Білаш.

За словами священика, уже зараз працює група скульпторів, які будуть облаштовувати цю Хресну дорогу та її 14 молитовних зупинок.

Це буде перший парк духовної культури в Україні. Хресна Дорога буде східнохристиянського обряду, матиме тактильне покриття, тобто буде пристосована до людей з особливими потребами. На найбільших вузлах у парковій зоні будуть розміщені мобільні кав’ярні. На площі понад 40 га буде розміщено мінімум 4 громадські туалети. Також буде прокат спорядження: велосипедів, лиж, роликів. У парк буде щонайменше 8 входів, а пішохідний бульвар, який буде проходити попри церкву, вестиме до парку. Головний вхід буде розміщений збоку проспекту Червоної Калини. На майбутнє запланували облаштування фонтанчиків, великої дитячої зони з атракціонами, навчальною та спортивною зонами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *