ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філармонія запрошує на «Пісенну Шубертіаду»

|

У четвер о 19 год. у рамках XXXV  Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» у Львівській філармонії примадонна Віденської опери, народна артистка України Вікторія Лук’янець представлятиме нову моно-програму з пісень Франца Шуберта «Пісенна Шубертіада». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі філармонії.

фі

 

“Франц Шуберт був сучасником Бетховена і пішов із життя всього на рік і 7 місяців пізніше від нього. Проте Шуберт був на 26 років молодший за Бетховна — тобто прожив усього 31 рік. Феноменальним є те, наскільки плідним був цей композитор: у його доробку 7 завершених симфоній (та ще кілька незавершених, серед яких і його найвідоміша «Незавершена» симфонія сі мінор), меси, десятки творів для театру, камерна і фортепіанна музика… Проте найбільшим жанровим блоком серед творів Шуберта є камерна вокальна музика — а саме понад півтисячі творів для голосу і фортепіано.

Lied, що буквально з німецької перекладається як «пісня», в контексті класичної музики характеризує щось більше, ніж просто пісню. Це, насамперед, озвучена поезія…

Принципи взаємної інтеграції вокальної й інструментальної партій, а також повного «занурення» музичної тканини в образ, що випливає з поетичного тексту, є важливими для Шубертової моделі Lied — і їх можна буде бачити й на багатьох інших творах, що прозвучать на концерті у виконанні Вікторії Лук’янець та Ганса Фуксбергера. Окрім того, Шуберт є також дивовижним майстром мелодії — і мабуть завдяки цьому аспекту свого таланту він так комфортно почував себе у всесвіті Lied, написавши найбільше своїх творів саме в цьому жанрі”, – інформує прес-служба філармонії.

Фото: філармонія

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *