ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть п'яного водія, який скоїв аварію

|

У Стрию поліцейські притягнули до відповідальності порушника, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

ДТП

Аварія сталася у неділю у центрі Стрия  на перехресті  вулиць Шевченка та Коновальця.

Як встановили працівники групи реагування патрульної поліції Стрийського відділу поліції, 25-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем «Рено», не вибрав безпечної швидкості руху та вчинив наїзд на припаркований «Форд Сієрра». Правопорушник перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

«Відповідно до ч.1 ст.126 Кодексу України про адміністративні правопорушення на 25-річного стриянина накладено  штраф у розмірі 425 гривень, оскільки він керував транспортним засобом, не маючи відповідних документів. Окрім того, він нестиме відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених  ч.2 ст.130,  ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протоколи  скеровано на розгляд суду, який і визначатиме міру покарання», – зазначив начальник Стрийського відділу поліції підполковник поліції Іван Малиш.

Довідка

Санкція ч.2 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) передбачає  покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого абоадміністративний арешт на  від десяти до п’ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого і на інших осіб – адміністративний арешт на від десяти до п’ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Стаття 124 –  Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць,залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, передбачає покарання  у вигляді  штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами  від шести місяців до одного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *