ОСТАННІ НОВИНИ

Львів віддає у приватні руки пам’ятку архітектури: буде чергова кнайпа?

|

У Львові на аукціон 27 травня виноситься приміщення на вулиці Руській, 6. Частину будинку – пам’ятки архітектури місто планує продати за майже три мільйони гривень – невисоку ціну як для центру Львова. Про це сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції повідомила начальник управління комунальної власності Інна Свистун, передає кореспондент Львівського порталу.

2

За словами чиновниці, низька вартість зумовлена поганим станом приміщень, що йдуть на продаж.

«Ми плануємо продати три поверхи на Руській, 6 за початковою ціною 2 млн 934 тис. грн. Цей об’єкт розташований в дворі будинку, є можливий для якоїсь реконструкції та перепланування. З позитивних сторін – місце розташування та ціна. Приміщення перебуває в досить поганому стані. Тому там і ціна така, як на вулицю Руську, демократична», – заявила І. Свистун.

Також вона зазначила, що рішення продати приміщення, а не віддавати їх в оренду прийняли з огляду на дорогу вартість реконструкції, невигідну місту.

1

«Ухвала по цьому об’єкту була прийнята у попередні роки і було вирішено цей об’єкт продати. Я розумію чому – бо для міста використовувати його сенсу немає, це будинок, де були житлові квартири і місто проводити реконструкцію цього об’єкту не може – сьогодні відсутні кошти. Краще, щоб такий об’єкти знайшов приватного власника, який буде про нього дбати», – сказала вона.

Водночас Інна Свистун заявила, що хоч приміщення є памяткою архітектури, цільового призначення на нього немає – тобто воно може використовуватися для будь-якої діяльності.

«Функціонального призначення комісія не зазначала,але разом з тим, власник повинен буде вкласти охоронний договір і виконувати всі норми пам’яткоохоронного законодавства», – уточнила чиновниця.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *