ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – Міжнародний день біорізноманіття

|

Щороку 22 травня світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю Організацій Об’єднаних Націй у 2000 році на честь прийняття 22 травня 1992 року Конвенції про біорізноманіття. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті екології та природних ресурсів ЛОДА.

Міжнародний день біорізноманіття

Біорізноманіття – основа життя на Землі та добробуту людини. Незбалансоване ведення сільського господарства призводить до втрати цінних природних екосистем, які є середовищем існування багатьох видів тварин і рослин, та до виникнення глобальних проблем, таких як голод та захворювання. Біорізноманіття є фундаментом духовного та фізичного здоров’я будь-якої нації.

Сучасна втрата біорізноманіття та відповідні зміни у навколишньому середовищі сьогодні відбуваються швидше, ніж будь-коли раніше в людській історії, і немає ніяких ознак сповільнення цього процесу. Багато популяцій тварин і рослин скоротилися в чисельності та географічному поширенні. Зникнення видів іноді розглядається як природна частина історії Землі. Діяльність людини збільшила швидкість зникнення видів принаймні в 100 разів.

День біорізноманіття – це ще одна можливість звернути увагу на актуальні проблеми збереження навколишнього природного сердовища. Щороку міжнародна спільнота відзначає цей день проведенням тематичних семінарів, конкурсів, фотовиставок, зустрічей та інформаційних компаній.

Тема цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття – «Актуалізація принципів збереження біорізноманіття; підтримання людей та їхнього добробуту».

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації  закликає всіх приєднатися до відзначення Міжнародного дня біорізноманіття та шанобливо ставитися до навколишнього природного середовища. Бережіть все те, що дарує природа!

Фото: www.javirua.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *