ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали контрабандиста марихуани та бурштину

|

Майже два кілограми марихуани знайшли прикордонники разом з працівниками митниці в легковому автомобілі що прямував до сусідньої Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

контрабанда марихуани

Сьогодні вночі, під час здійснення спільного прикордонно-митного огляду автомобілів в пункті пропуску «Шегині»  увагу правоохоронців привернув один із водіїв білого «універсалу» польської реєстрації на смузі руху «Зелений коридор». Чоловік поводився доволі нервово, до того ж досить невпевнено почав відповідати на стандартні та прості питання «оглядовиків». Автівку було скеровано на поглиблену перевірку, до якої також були залучені спеціальні оглядові собаки прикордонників та митників з пошуку наркотичних речовин. Помічники правоохоронців не змусили довго чекати на себе – не встигли доглянути до кінця салон «Мерседесу», як собаки вже голосили біля його багажного відділення. У спеціальній ніші для інструментів в багажному відділенні автомобіля невдовзі було знайдено відповідно запаковані чотири великих пакунки. Крім того в ніші водійських дверей було також знайдено пакет із необробленим камінням бурштину, великої фракції. Враховуючи чітке спрацювання собак та підозри щодо спроби переміщення через державний кордон України партії наркотичних речовин на місце події були негайно викликані працівники Служби безпеки України.

Автомобілем керував громадянин України, 1987 року народження, уродженець Закарпаття. На питання чи відомо йому щось стосовно вмісту та походження підозрілого «вантажу» він запевняв правоохоронців, що дані пакунки його попросив перевезти невідомий йому чоловік, попередньо заплативши 100 доларів США, а що в них він не запитував. Крім власного внутрішнього та паспорта громадянина України для виїзду за кордон у нього також знайшовся і угорський дійсний паспорт, виданий на його установчі дані.

По прибуттю слідчої групи та огляду місця події з автомобіля було вилучено пакунки загальною вагою 1900 грамів із речовиною сіро-зеленого кольору. Експрес аналіз вмісту пакунків чітко показав, що в них поміщено марихуану. Вага ж вилученого каміння бурштину склала 510 грамів. В подальшому, в рамках кримінального провадження, буде проведено додаткові експертизи наркотичної речовини. Водієві автівки загрожує кримінальна відповідальні за контрабанду наркотичних засобів.

Фото і відео: Мостиський прикордонний загін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *