ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщини зловмисники незаконно видобували піщано-гравійну суміш

|

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, зловмисники, використовуючи спецтехніку, незаконно видобували піщано-гравійну суміш у заплавах та у руслі річки Бистриця у одному з сіл Дрогобицького району. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

видобування

Двоє зловмисників – 48-річний місцевий мешканець та 52-річний мешканець Самбора, використовуючи трактор та вантажівку КамАЗ, видобували та перевозили суміш, не маючи при цьому жодних документів, що підтверджували б законність походження та видобутку корисних копалин.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування та призначено ряд експертиз, до проведення яких залучені працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області. Сума збитків, завданих державі, встановлюється.

Фото: lv.npu.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *