ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили найкращих музейників

|

Із нагоди Міжнародного дня музеїв за роботу у 2015 році у Львові нагородили дипломами та подяками найкращих працівників музейних закладів міста. Переможці кожної з шести номінацій отримали 25 тис грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

80db8900-c90a-4f0a-b7d8-42fa8cffaf64

За результатами розгляду конкурсної комісії відзначення кращих працівників музейних закладів міста Львова переможцями конкурсу визначено:

-у номінації «Збереження музейного фонду»:

Карпа Іван Ярославович – працівник  Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові, за вагомий особистий внесок у порятунок і збереження музейних надбань та проведення реставраційних та відновлювальних робіт.

-у номінації «Популяризація фондових збірок»:

Зілінко Роман Ігорович – старший науковий співробітник відділу давньоукраїнського мистецтва Національного  музею у Львові ім. А. Шептицького за проект «Коли святі усміхаються…  Народні ікони другої половини ХІХ ст. – початку ХХ ст. з Буковини, Гуцульщини та Покуття».

-у номінації «Міжнародна діяльність»:

Авторська група у складі наукових працівників Львівського музею історії релігії: Камалдінової Анастасії, Садового Ігоря, Тимків Світлани за ФотоПроект «Re-візія – 2: Проекція міфів». Виставка під відкритим небом у рамках Конгресу Східного партнерства.

-у номінації «Науково-видавнича діяльність»:

Голубець Галина Вікторівна – провідний зберігач фондів Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАНУ за авторську монографію «Професійне декоративно-ужиткове мистецтво в музейних колекціях»

-у номінації «Розвиток музейного маркетингу»:

Дерев’яний Ігор Ярославович – старший науковий співробітник Національного музею – меморіалу «Тюрма на Лонцького» за співпрацю з організаціями та установами, фондами, засобами масової інформації  з метою реалізації музейних проектів.

-у номінації «Впровадження нових форм роботи, інновацій на діяльність музеїв»:

Авторський колективу складі наукових працівників Державного  природничого музею НАН України: Дяків Христини, Данилюк Катерини, Савицької Анастасії за проект «Стратегія залучення аудиторій Державного природничого музею Національної Академії Наук України».

Довідка:

Вже шостий рік у Львові відзначають кращих працівників музейних закладів (з 2010 р.) з метою заохочення і підтримки кращих працівників музейних закладів м. Львова, які виявили професіоналізм, ініціативність, творчість та інноваційність у роботі, за активну участь у науковій і громадській діяльності. Ця програма поширюється на усі музейні заклади, які діють на території Львова, незалежно від підпорядкування чи власності. Найголовніше – розвиток музейної справи.

Цього року вітають переможців у шести номінаціях, грошова винагорода у кожній номінації становить 25 тис.грн. За цей час (2010-2015рр.) відзначено понад 60 фахівців музейної справи – персонально і в складі авторських колективів.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *