ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – Всесвітній день вишиванки

|

Сьогодні  відзначають Всесвітній день вишиванки, який щорічно святкують у третій четвер травня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

23600_1463471549_613x399.4078125_3_0

Українців усього світу закликають одягнути у цей день вишиванку та прийти у ній на роботу, університет, школу чи садочок.

“День вишиванки – відносно нове народне свято. Воно покликане сприяти єдності і культурному відродженню багатонаціонального українського народу, – наголосила т.в.о. директора департаменту Марія Вагіла. – І власне для популяризації народного одягу, національної ідентифікації молодого покоління українців, відчуття єдності та приналежності до єдиного народу ми закликаємо українців долучитися до святкування та прийти у вишиванці”.

Зазначимо, ідею акції “Всесвітній день вишиванки” у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до Всеукраїнського рівня. До нього почала долучатися українська діаспора по всьому світові, а також прихильники України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *