ОСТАННІ НОВИНИ

Шахраї «розводять» жертв як кошенят. Мешканців Львівщини просять бути пильними

|

Телефонні дзвінки з повідомленнями «ваш родич в поліції, треба заплатити», шахрайства з банківськими картками та покупками через мережу Інтернет – далеко не повний перелік способів, у які шахраї видурюють гроші у своїх жертв. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

шахрай

Так, у Самбірський відділ поліції 17 травня звернулась 54 – річна місцева мешканка та розповіла, що вночі до неї зателефонувала невідома особа і повідомила, що її син потрапив у поліцію і за непритягнення його до кримінальної відповідальності потрібно заплатити. В подальшому до заявниці прийшов невідомий чоловік,  якому  вона передала гроші в сумі п’ять тисяч гривень та золоту каблучку.

Того ж дня у Самбірський відділ поліції звернувся чоловік, котрий мешкає у селі неподалік Самбора та повідомив, що до нього зателефонував невідомий та,   представившись представником банку, заявив, що з його картки намагались зняти гроші і тому заявник повинен назвати йому реквізити своєї банківської картки. Чоловік назвав реквізити шахраю, після чого на його мобільний телефон прийшло повідомлення про те, що з його рахунку було знято гроші в сумі 4025 гривень.

У Старосамбірському районі у відділення поліції звернувся 21 – річний мешканець одного з сіл та повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима в сумі 1100 гривень, які він перерахував за покупку через мережу інтернет спортивного одягу. Гроші потерпілий переказав через банківський термінал, а замовлення так і не отримав.

У той самий день у Турківське відділення поліції звернувся 21 – річний житель одного з сіл та повідомив, що, замовивши одяг через інтернет – мережу «Вконтакте», він переказав кошти в сумі 1740 гривень на банківський рахунок, проте товар не отримав.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 та ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті – позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян – будьте пильними та користуйтесь здоровим глуздом, отримуючи подібні дзвінки та купуючи товари через мережу Інтернет. Завжди ретельно перевіряйте отриману інформацію та звертайтесь у поліції при виникненні найменшої підозри.

Фото: acc.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *