ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині мати намагалась незаконно вивезти дітей за кордон

|

На українсько-польському кордоні, в пункті пропуску «Шегині», прикордонники не пропустили через кордон жінку з двома її малолітніми дітьми через незаконно видані документи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

кордон

З причин недбалого ставлення батьків та організаторів поїздок дітей до оформлення документів, або ж злочинного умислу, мало не щодня мають місце випадки відмови прикордонниками у пропуску дітей через кордон. Нажаль нерідко мають місце і протизаконні спроби вивезення дітей з України.

Так вчора ввечері в пункт пропуску прибула для оформлення на виїзд з України 35-річна мешканки міста Києва з дітьми. На  паспортний контроль вона надала нотаріально засвідчену заяву батька про згоду на вивіз за кордон доньки 2010 та сина 2011 років народження. Однак в ході перевірки з’ясувалось, що чоловік громадянки вже певний час перебуває за кордоном і фізично не міг підписати в Україні подані до перевірки документи. Враховуючи ознаки кримінального правопорушення, про факт виявлення незаконно-виданої заяви були проінформовані працівники Національної поліції.

Всього протягом січня-травня 2016 року у пунктах пропуску через державний кордон співробітники Мостиського прикордонного загону відмовили у пропуску 122 дітей. З них, у восьми випадках було зафіксовано факти незаконної видачі доручень батьками дітей на вивезення їх за кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *