ОСТАННІ НОВИНИ

Львів в очікуванні грандіозного «Дня Вуличної Музики»

|

21 травня Львів разом із 20 містами України проводить грандіозний міжнародний фестиваль «День Вуличної Музики». Синхронно свято вуличної музики відбудеться у різних куточках Європи. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.83

«День Вуличної Музики» був започаткований 10 років тому у Вільнюсі (Литва) культовим литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом. За останні роки до цього проекту приєднався добрий десяток країн від Ірландії та Грузії до Нідерландів, Норвегії, Португалії та Вірменії.

Два роки тому засновник свята Андрюс Мамонтовас запропонував Україні долучитись до свята музики. На зустрічі, що відбулась у березні 2014 року у Вільнюсі з паном Мамонтовасом були присутні три представники України – Святослав Вакарчук, Ірена Карпа та Олеся Корженевська (голова ГО «Логістичний Штаб», а також головний організатор «Дня Вуличної Музики» в Україні), після чого це свято з’явилося в Україні. Загально прийнято, що «День Вуличної Музики» відбувається одночасно у всіх країнах в один і той самий день – це третя субота травня.

У Львові свято вуличної музики відбуватиметься на кількох локаціях: біля кав’ярні «Львівська Мануфактура кави». На вулицях Валовій та на Братів Рогатинців. Час проведення 16:00 – 21:30

Варто додати, що «День Вуличної Музики» – це масштабний міжнародний волонтерський проект, основою метою якого є не лише свято, як таке. «День Вуличної Музики» – це ковток свіжого повітря і гарного настрою для українців, в той час, коли наша держава переживає нелегкі часи.

Не дивлячись на ситуацію на Сході та в Криму, свято музики показало, що українців вкрай потрібно підбадьорити та згуртувати

Минулого року захід відбувався, 16 травня, в Україні це свято відбулось одночасно у 15-ти містах: Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Переяслав-Хмельницькому, Хмельницькому, Тернополі, Дніпропетровську, м. Деражня та у Харкові. Цього року свято втретє відбудеться по всій Україні і охопить понад 20 міст (одночасно).

«День Вуличної Музики» – це некомерційний проект з бюджетом «0 гривень, 0 копійок». Всі музиканти, волонтерські організації, митці та інші небайдужі люди створюють цей проект на 100% волонтерських засадах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *