ОСТАННІ НОВИНИ

Кільканадцять тисяч вірян вшанували у Львові реліквії Івана Павла ІІ

|

Кільканадцять тисяч осіб у Львові вшанувало реліквії та особисті речі св. Івана Павла ІІ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

4dab8c8b-82d0-44f0-b7d7-152a31548461

Римо-католицька парафія св. Івана Павла ІІ 13-15 травня запросила Кшиштофа Вітковського, власника Музею монет та медалей Івана Павла (м.Ченстохова), який привіз із собою експозицію. Кшиштоф Вітковський разом із о. Прелатом Анджеєм Соботою привезли 13-15 травня до Львова папські реліквії, рясу, плащ, пюску (папське накриття голови), орнат (фелон), стулу (єпитрахиль), мітру, посуд. Була представлена копія фігури Матері Божої Фатімської, в короні якої знаходиться куля, якою здійснено вистріл в Святішого Отця. Представлено дві медалі (з понад десятитисячної колекції музею в Ченстохові).

a30fe851-8d92-4176-8e8b-a15e736ba075

Експозиція відбулася в каплиці міської ради, тривала два дні. О. Анджей Собота і Кшиштоф Вітковський розповідали про значення знаків.

«Люди, незважаючи на те, що це приміщення міської ради, ставали на коліна й молилися перед реліквіями і знаками Папи. Прийшло теж подружжя з 5 дітьми, щоб дати свідоцтво про чудесне врятування вагітності, що була в небезпеці. Сцілення відбулося після молитви на іподромі. Дівчинка, яка щасливо народилася, була теж присутньою. Вона теж прийшла з цілим своїм класом до реліквій. У пам’ятній книзі можна було записати свідоцтво про отримані благодаті за заступництвом св. Івана Павла і описати, який вплив мала його особистість на життя прихожан. Також реліквії були виставлені під час фатімського молебну, який був проведений отцями домініканцями в храмі Стрітення», – розповів отець Григорій Драус.

a662b0aa-ef4d-45fd-af2b-e9b02f25ffd0

На львівському іподромі, де в 2001 році відбулася папська Літургія, біля хреста з папського вівтаря, відбулася молитва й вшанування реліквій. Прихожани поцесійно перейшли від хреста до місця поруч, на якому повстане храм св. Івана Павла. Відбувся парафіальний пікнік.

«З великою набожністю прийняли папські знаки в церкві св. Андрія. На літургії в греко-католицькому обряді проповідь виголосив о. Анджей Собота. Після маївки Кшиштоф Вітковський виголосив катехизу і розповів про свій досвід зустрічі зі святим Папою, залишив на згадку для парафії особисту тарілку Івана Павла. Частина реліквій та знаків була виставлена усю неділю й прихожани вишиковувалися в черги, щоб мати можливість їх побачити», – додає отець Григорій Драус.

32079622-c3dd-4e42-84f6-6066b5a4baaa

У найбільшій греко-католицькій парафії Львова – Різдва Богородиці, що на Сихові, яка приймала св. Івана Павла в 2001 році, зібралося понад десять тисяч вірних, щоб вшанувати реліквії й помолитися біля папського орнату (фелону). Отець Орест Федина, настоятель, разом з о. Пралатом провели урочисту ходу навколо церкви, вводячи папські знаки.

«Увесь день була можливість підходити до папських реліквій і знаків, щоб особисто їх вшанувати. Вшанування тривало невпинно до післяобідньої пори, а потім вирушили назад до Ченстохови», – додає отець Григорій Драус.

Також папські пам’ятки були виставлені на Службі Божій в римо-католицькій парафії св. Йоана Павла, яка збирається в греко-католицькій каплиці Українського Католицького Університету. О. Пралат Анджей Собота несподівано для всіх оголосив після Служби, що «Папа висилає для посвячення хреста на місці будови парафіального храму кардинала П’єтро Пароліна, секретаря стану Апостольської Столиці, тобто першу після Папи особу в Католицькій Церкві».

Фото: ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *