ОСТАННІ НОВИНИ

Свято роверистів: як у Львові проведуть «Всеукраїнський Велодень»

|

У неділю, 22 травня, у Львові відбудеться найбільша велосипедна подія року – «Всеукраїнський Велодень». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 Print

Акція відбудеться з 10:00 до 15:00 год.

«Учасники заходу збираються з 10.00 на площі перед Оперним театром, звідки о 11.00 здійснять велопробіг за таким маршрутом: пр. Свободи, вул. Академіка Гнатюка, вул. Листопадового Чину, вул. Митрополита Андрея, вул. Героїв УПА, вул. Копистинського, вул. Любінська, вул. Івана Виговського, вул. Володимира Великого, вул. Княгині Ольги, вул. Академіка Сахорова, вул. Миколи Коперника, вул. Словацького, вул. Університетська. Загальна протяжність – 12 км. На старті відбуватиметься реєстрація: кожному учаснику видаватиметься паперовий браслет для точного визначення їх кількості. Після закінчення велопробігу відбудеться розіграш цінних призів за номерами браслетів.

Під час велопробігу буде супровід автомобілів поліції та волонтерів. Нагадуємо, що Велодень – це не спортивний захід, він розрахований на учасників усіх вікових категорій та будь-якого рівня фізичної підготовки. Беріть свої велосипеди, або на прокат, запрошуйте близьких, друзів і знайомих та приїжджайте на справжнє велосипедне свято», – зазначають організатори.

Після завершення велопробігу на площі перед пам’ятником Іванові Франку (вул. Університетьська, 1) відбудеться розважальна конкурсна програма, в якій зможе взяти участь кожен охочий та виграти корисні і цікаві призи від партнерів. Також буде проведено розіграш цінних призів за номером паперового браслету серед учасників велопробігу. Після проведення конкурсів відбудеться дискусія на велосипедну тематику за участю експертів.

22 травня Всеукраїнський Велодень пройде не тільки у Львові, але й у багатьох містах України, зокрема, у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Рівному, Запоріжжі, Житомирі, Луцьку, Миколаєві.

Головна ідея акції – покращити якість життя у містах шляхом звільнення вулиць великих міст України від шкідливих викидів та заторів завдяки збільшенню частки пересування на велосипедах.

Велосипедисти також виступають за створення зручної та безпечної велоінфраструктури, яка сприяє підвищенню безпеки руху на вулицях та покращує якість життя у місті, за впровадження спеціально обладнаних велосипедних парковок біля громадських місць, а також за взаємоповагу та дотримання правил дорожнього руху на вулицях українських міст водіями усіх транспортних засобів та пішоходами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *