ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція оприлюднила фоторобот викрадача стародруку «Апостол»

|

Національна поліція України оприлюднила фоторобот злодія, який поцупив стародрук «Апостол» Івана Федорова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі поліції.

PM848image001

Крадіжку виявила заступник з наукової роботи, після чого одразу ж заявила до органів внутрішніх справ.

Зі слів працівників бібліотеки, до них прийшов чоловік, який назвався представником контролюючого органу і надав копії документів для проведення звірок тих книг, які в них зберігаються. Після чого назвав список тих видань, які він би хотів перевірити. При цьому попросив окреме приміщення, де б він зміг спокійно працювати. Упродовж дня чоловік кілька разів виходив із приміщення, залишавши при цьому свої речі. Наприкінці робочого дня він знову вийшов і назад уже не повернувся.

Коли персонал бібліотеки почав звіряти видані йому для ознайомлення видання, вони виявили відсутність стародруку.

Шевченківське управління поліції ГУНП у місті Києві розшукує чоловіка, який підозрюється у скоєнні крадіжки стародруку з бібліотеки ім. Вернадського.

Прикмети зловмисника: на вигляд 35-40 років, зріст 170-172 см, вилиці широкі, волосся русяве, ніс і губи середнього розміру, худорлявої статури.

«Просимо уважно подивитися на фоторобот, зроблений за описом людей, які безпосередньо з цим чоловіком контактували. Якщо ви впізнали людину, схожу на зображенні, прохання негайно повідомити за телефоном 102 або (044)486-03-06, 486-56-02», – наголошують у Національній поліції України.

Як Львівський портал вже повідомляв, із бібліотеки імені Вернадського у Києві  викрали першу друковану книгу в Україні, стародрук «Апостол» Івана Федорова 1574 року.

Фото: поліція

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *