ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартують Дні музеїв. Програма

|

З 19 травня з нагоди Міжнародного дня музеїв у Львові стартує новий проект «Обери музей свого настрою», який передбачає представлення у музеях різних за тематикою заходів за принципом «один день – один музей». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Проект розпочнеться 19 травня і триватиме до 24 червня.
«Для того, щоб обрати музей свого настрою, потрібно знати музеї Львова, треба знати музеї Львівщини», – зазначила Лариса Разінкова, генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького.

музеї
Кількість учасників проекту – 35 музеїв.
«У програмі: тематичні екскурсії, лекції, майстер-класи, огляди цікавих виставок та експозицій. Вікова категорія необмежена, адже пропонується програма для дітей, учнів, студентів та дорослих за доступними цінами. Окрім цього, є можливість безкоштовно відвідати окремі музеї в рамках проекту та стати учасником безкоштовної екскурсії», – розповіла Віра Яворська, головний спеціаліст відділу маркетингу та туристично-інформаційної інфраструктури ЛКНП «Центр розвитку туризму м. Львова», координатор проекту.
Щоб стати учасником заходу, слід попередньо зареєструватись за телефоном музею. Є заходи і без попередньої реєстрації.
За активну участь відвідувачам пропонуються оригінальні подарунки, які розігруватимуться протягом проекту. Серед подарунків: квитки на екскурсії по місту, одноденні тури Львовом та Львівщиною, квитки на театральні вистави, у розважальні центри, на майстер-класи, а ще цікаві книги від львівських видавництв.
Щоб взяти участь у розіграші подарунків, потрібно відвідати музей в рамках проекту, зробити селфі на фоні улюбленого експонату з музею та опублікувати на своїй сторінці в соціальних мережах Facebook чи Instagram із хеш-теґом #МузеямиЛьвова.

Детальну програму заходів можна подивитися тут.

Дата Назва музею Програма
19 травня Відділ Європейського мистецтва XIX – XXI ст.

ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького

 

Захід: Виставка «Музей – моє життя» (з нагоди 90-ччя з Дня народження Бориса Григоровича Возницького)

Опис: експозиція висвітлює основні події та цікаві фрагменти з життя та творчості українського мистецтвознавця, директора Львівської галереї мистецтв, академіка Української академії мистецтв, Героя України (2005), лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка (1990), заслуженого працівника культури України та Польщі, президента Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM) та доктора honoris causa – Б.Г. Возницького.

Час: 11:00 -18:00

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації.

Адреса: м. Львів, вул. Стефаника, 3

20 травня Чорна кам’яниця

Львівський історичний музей

 

Захід: Екскурсія та огляд музейних експозицій: “Історія української діаспори”, “Історія західноукраїнських земель 1914-2014 рр.” та виставки “Історія в гербах”

Опис: представлені експозиції висвітлюють окремі фрагменти трьох головних потоків українського еміграційного руху кін. XIX – кін. ХХ ст., розповідають про боротьбу за реалізацію державницьких ідей у всіх сферах історичного буття українського народу, відображають суспільно-політичні рухи Галичини з початку ХХ ст. до наших днів.

Виставка “Історія в гербах” розкриває розвиток гербів з давніх часів до сьогодення, їхнє поєднання з пам’ятками, історією краю.

Час: 10:00 -18:00 (щогодини)

Тривалість екскурсій: 40 – 60 хв.

Вартість: вхід безкоштовний, вартість екскурсії – 50 грн./групи (група 15 осіб)

Реєстрація за тел.: (032) 297 53 67

Адреса: м. Львів, пл. Ринок, 4

20 травня Кам’яниця Корнякта

Львівський історичний музей

 

Захід: Екскурсії, огляд музейних виставок: «АТО – неоголошена війна Україні», “Культура кримськотатарського народу”, огляд Італійського подвір’я та експозиції відділу “Історичні коштовності” (“Королівські зали”).

Опис: відвідувачі зможуть оглянути колишню резиденцію короля Речі Посполитої Яна ІІІ Собеського (друга пол. XVII ст.), що знаходиться в чотирьох залах кам’яниці на 2 поверсі. Інтер’єри залів оформлені у стилі пізнього класицизму, підлога, інкрустована 14-ма породами дерева, вишукана ліпнина, стіни викладені штучним мармуром, стародавні дзеркала, меблі, живопис, скульптура, годинники, порцеляна, музичні інструменти створюють неповторну атмосферу та викликають щире захоплення.

 

На спільній виставці Львівського історичного музею та Воєнно-історичного музею 58-го будинку офіцерів «АТО – неоголошена війна Україні» будуть представлені взірці вогнепальної та холодної зброї, військові однострої української армії, карти-схеми, колекція відзнак і нагород учасників АТО, відео, фото з зони бойових дій. Будуть виставлені цікаві трофейні речі, вилучені у бойовиків з так званих “ЛНР” і “ДНР” українськими воїнами.

 

Виставка “Культура кримськотатарського народу” розповідає про аспекти розвитку культури кримських татар, представляє мистецькі роботи різного напрямку, фото, документи, що дозволяє якнайбільш багатогранно відобразити культурне надбання й історичне минуле народу.

 

В будинку є прекрасне просторе внутрішнє Італійське подвір’я в стилі італійського Ренесансу з триярусними відкритими галереями. У подвір’ї зберігається дзвін, відлитий у Львові (1586 р.); рештки „стовпа ганьби“, встановленого у Львові на пл. Ринок, наприкінці ХVІ ст. та реконструкція „стовпа“, виконана у 1973 р., скульптура лева – символу давнього Львова, витесаного з каменю наприкінці ХVІ ст.

Час: 10:00 – 18:00 год. (щогодини)

Тривалість екскурсій: 40 хв.

Вартість: огляд виставок та Італійського подвір’я – безкоштовний.

Вхідний квиток на експозиції відділу “Історичні коштовності” для дітей та студентів – 5 грн./1ос., для дорослих -10 грн./1ос. Вартість екскурсії – 50 грн./групи (група більше 10 осіб), 40 грн./групи (група до 10 осіб).

Реєстрація за тел.: (032) 297 53 67

Адреса: м. Львів, пл. Ринок, 6

21 травня Літературний Львів першої пол. ХХ ст.

Львівський історичний музей.

 

Захід: Літературно – мистецький захід: «Творча лабораторія письменника. Особистість на тлі епохи: Петро Карманський – один з молодомузівців».

Опис: на відвідувачів чекають спогади В. Карманської, одноденна виставка меморіальних предметів з родинного архіву, перегляд відеофільму «Б. Карманський: Спогади про батька». Відвідувачі почують маловідомі факти з життя і творчості поета П. Карманського, ознайомляться з неопублікованими фотографіями письменника з різних років його життя та іншими цікавими експонатами.

Час: 11:00, 13:00, 15:00

Тривалість: обслуговування кожної групи – 1 год. 45 хв.

Вартість: вхідний квиток для дітей та студентів – 1 грн./1ос., для дорослих – 2 грн./1ос., екскурсія – 15 грн./групи (група до 20 осіб).

Реєстрація за тел.: (032) 238 62 07

Адреса: м. Львів, вул. Героїв Майдану 18, (4 пов.)

22 травня Художньо-меморіальний музей Івана Труша.

НМЛ ім. А. Шептицького

 

Захід: Мистецький захід на тему «Великодні мотиви». Музика у музеї для наймолодших (діти від 2 років)

Опис: на відвідувачів чекає  розповідь про  Великодні мотиви в творчості Івана Труша, музичний супровід  від Ігора Мацелюха. Тут Ви почуєте народні духовні інструменти ансамблю сопілкарів «Світанок» при зразковому дитячому вокальному ансамблі «Намисто».

Час: 11:00 год.

Тривалість: 1 год.

Вартість: 70 грн./1ос.

Реєстрація за тел. (032) 237 04 63; (050) 678 40 16; (093) 70 84 006

 

Захід: Тематичне заняття та майстер-клас “Весняні квіти” (за мотивами живописних циклів Івана Труша).

Опис: захід розрахований на дітей молодшого та середнього шкільного віку. Учасники познайомляться із живописними полотнами Івана Труша, що плекають любов до природи рідного краю, розвивають творчу уяву й виховують вміння тонко відчувати красу своєї землі. В ігровій та зрозумілій формі маленькі учасники здійснять захоплюючу мандрівку в світ живопису І.Труша, під час якої вони зможуть самостійно створити об’ємно-просторові композиції у техніці квілінгу за мотивами живописних творів художника із циклу “Квіти”.

Час: 13:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вартість: 25 грн./1ос.

Реєстрація за тел. (032) 237 04 63; (050) 678 40 16; (093) 70 84 006

 

Захід: Тематична екскурсія “Секрети творчого процесу Івана Труша”

Опис: відвідувачі познайомляться із програмними роботами видатного західноукраїнського художника ХХ ст. І. Труша, довідаються про характерні методи живописця, а також про його теоретичні напрацювання та роздуми, що висвітлені у численних статтях.

Час: 16:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: 20 грн./1ос.

Реєстрація за тел. (032) 237 04 63; (050) 678 40 16; (093) 70 84 006

Адреса: м. Львів, вул. І.Труша, 28

23 травня Музей «Арсенал»

Львівський історичний музей.

 

Захід: Інтерактивна лекція-екскурсія «Грюнвальд – 606. Зброя і люди”.

Опис: під час лекції відбудеться своєрідна мандрівка в часі у пізнє середньовіччя. Відвідувачі оглянуть епічну картину-діораму “Битва під Грюнвальдом” Тадеуша Попеля і Зигмунта Розвадовського (розмір10Х15м), почують про дійових осіб Грюнвальдської битви, тактику ведення бою, зброю, яка застосовувалась. Також учасники дійства зможуть “доторкнутися” до справжніх 600-літніх мечів – ровесників битви та стануть свідками справжнього рицарського бою.

Час: 15:00

Тривалість: 50 хв.

Вартість: для дітей та студентів – 10 грн./1ос., для дорослих – 20 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 86 61

Адреса: м. Львів, вул. Підвальна, 5

24 травня Відділ Давньої історії України. Відділ Археології.

Львівський історичний музей

 

Захід: До 760-річчя Львова пропонується тематична екскурсія на тему «Львів – перлина Європи»

Опис: на відвідувачів чекає ознайомлення з історією Львова від княжих часів до першої половини XIX ст. Цікаві оригінальні пам’ятки (зброя, стародруки, документи, вироби ремісників, предмети побуту, картини, меблі, посуд, одяг, музичні інструменти, тощо) відображають різноманітні аспекти розвитку міста – політичні, економічні, культурні.

Час: 11:00

Тривалість: 30 хв.

Вартість: вхід для дітей та студентів5 грн./1ос., для дорослих  10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 68 74 ; (067) 600 53 47 або за електр. адресою: [email protected]

 

Захід: Тематична екскурсія «Богдан Хмельницький та Львів»

Опис: на відвідувачів чекає ознайомлення з непересічною постаттю української історії Богданом Хмельницьким на тлі епохи, висвітлення подій, пов’язаних з його перебуванням у Львові.

Час: 12:00

Тривалість: 30 хв.

Вартість: для дітей та студентів  – 5 грн./1ос. для дорослих  10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 68 74; (067) 600 53 47  або за електр. адресою: [email protected]

 

Захід: Майстер-клас “Корона Данила Галицького” (вік 7 – 10 років)

Опис: ставши учасниками заходу, відвідувачі познайомляться з історією коронування Данила Галицького та виготовлення копії його корони.

Час: 13:00

Тривалість: 45 хв.

Вартість: майстер – клас 15 гр./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 68 74 ; (067) 600 53 47  або за електр. адресою: [email protected]

 

Захід: Екскурсія для дітей «Археологічні таємниці» (вік 8-15 років)

Опис: екскурсія розкиває історію про найцікавіші пам’ятки археологічної колекції Львівського історичного музею. Під час екскурсії діти матимуть змогу доторкнутись до археологічних знахідок, яким понад 2000 рр.

Час: 14:00

Тривалість: 30 хв.

Вартість: 5 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 68 74 ; (067) 600 53 47  або за електр. адресою: [email protected]

 

Захід: Тематична екскурсія «Діяльність Івана Федоровича у Львові»

Опис: учасники ознайомляться  з життям і діяльністю друкаря Івана Федоровича, рукописними пам’ятками, а також з першими друкованими книгами.

Час: 15:00

Тривалість: 30 хв.

Вартість: для дітей та студентів  –  5 грн./1ос., для дорослих 10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 68 74; (067) 600 53 47 або за електр. адресою: [email protected]

 

Захід: Інтерактивний квест для дітей “Цікаве про Львів” (вік: 10-15 років).

Опис: захід буде проводитись у вигляді гри на основі екскурсії, спрямованої на ознайомлення з експозицією. Дітей поділяють на команди, які змагатимуться між собою у конкурсах-квестах (вікторини, ігри, загадки, інтелектуальні, художні завдання). Нагородження переможців квесту призами.

Час: 16:00

Тривалість: 90 хв.

Вартість: 15 грн./1 ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 68 74; (067) 600 53 47  або за електр. адресою: [email protected]

Адреса: м. Львів, пл. Ринок, 24

24 травня Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри.

ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького

Захід: Оригінальний мистецький захід у Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри

Опис: у рамках святкування 95-ї річниці з дня народження автора модерних скульптур та абстрактної графіки Михайла Дзиндри у музеї буде представлена експозиція абстрактного живопису. Автори робіт: Михайло Дзиндра та його товариші, митці Нью-Йоркської групи: Юрій Соловій, Любомир Гуцалюк.

В програмі святкування: незвичайна екскурсія музеєм, показ рухомої інсталяції зі скульптурами Михайла Дзиндри, концерт та показ фільму про життя та творчість Михайла Дзиндри.

Час: 15:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації.

Адреса: смт. Брюховичі, вул. Музейна, 16

25 травня Музей мистецтва давньої української книги.

ЛНГМ ім. Б.Г.Возницького

 

“Книга вчора і сьогодні”

Протягом усього дня на відвідувачів чекає можливість оглянути факсимільну копію Пересопницького Євангелія вагою 9 кг, на оригіналі якого присягають президенти України; навчитися читати старослов’янською за першим східнослов’янським Букварем Івана Федоровича, а також відкрити для себе безліч інших таємниць, які приховує в собі така знайома всім нам пані Книга.

Захід: Загальнооглядова екскурсія «Львів – колиска українського друкарства».

Опис:  Усі дороги ведуть до… Львова. Перша українська друкована книга, перший східнослов’янський Буквар, перший нотний друк. Степан Дропан, Іван Федорович, Михайло Сльозка, Ставропігійське братство. Майже півтисячолітня історія українського друкарства на вулицях Львова.

Час: 11:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вартість: 15 грн./1ос.

Реєстрація за тел:  (073) 132 50 30

 

Захід: Екскурсія-вікторина для дітей  “В гості до пані Книги”

Опис:  екскурсія для дітей шкільного віку. Пані Книга – це знайома всім незнайомка – папірусна, пергаментна, паперова, електронна, на камені, на дереві, на шовку, писана чорнилом і золотом. В цей день вона розповість свою історію.
Час: 13:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: 15 грн./1ос.

Реєстрація за тел:  (073) 132 50 30

 

Захід: Лекція-екскурсія на тему «Кирило та Мефодій. Загадка двох азбук»

Опис: Брати-просвітителі, філософи-мовознавці. Ким вони були? Яким було їхнє життя? Що вони залишили після себе – глаголицю чи кирилицю?

Час: 15:30

Тривалість: 1 год.

Вартість: 15 грн./1ос.

Реєстрація за тел:  (073) 132 50 30

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 15а.

26 травня Відділ Європейського мистецтва XIV – XVIII ст.(Палац Потоцьких).

ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького

 

Захід: Лекція «Метрополітен музей» з серії «Музеї світу»

Опис: лекція про один з найпотужніших мистецьких музеїв США та світу (1870 р.) де зібрані пам’ятки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва часів Стародавніх Єгипту, Греції, Риму, Близького та Далекого Сходу, мистецтво Західної Європи (Італії, Франції, Фландрії, Голандії, Англії, Німеччини та ін.), живопис імпресіоністів Франції та американського мистецтва.

Час: 14:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 15

27 травня Музей вишитих ікон отця доктора Дмитра Блажейовського

 

Захід: Спеціалізована екскурсія «Мистецтво вишиваної ікони»

Опис: відвідавши один такого роду приватний музей в Україні, відвідувачі оглянуть вишивки ікон та хоругв роботи греко-католицького священика отця доктора Дмитра Блажейовського (1910–2011), дізнаються про зміст застосування сакральної події в іконі та відкриють для себе особливості основних технік у вишиванні.

Час: 12:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, вул. Театральна, 26

28 травня Художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької. НМЛ ім. А. Шептицького

 

Захід: Спеціалізована оглядова екскурсія

Опис: відвідувачі дізнаються про особливості життя та творчості художниці Олени Кульчицької, які розкриють малярство, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, публіцистична спадщина, меморіальні предмети та архівні матеріали, представлені у музеї.

Час: 12:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: 15 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 261 07 06; (050) 52 95 089

 

Захід: Тематична екскурсія “Олена Кульчицька – ілюстратор поеми Івана Франка “Мойсей”.

Опис: під час екскурсії учасники матимуть змогу дізнатися про графічне оформлення поеми Івана Франка “Мойсей”, виконане Оленою Кульчицькою, познайомитися із мистецтвом книжкової ілюстрацї, що займає вагоме місце у творчості художниці.Вік учасників від 15 років.

Час: 13:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: 15 грн./1 ос.

Реєстрація за тел.: (032) 261 07 06; (050) 52 95 089

 

Захід: Майстер-клас для дітей “Текстильна листівка до Дня Ангела”.

Опис: під час майстер-класу діти власноруч виготовлять оригінальні листівки до Дня Ангела, використовуючи тканини, декоративні папери та оздоблювальні матеріали.

Час: 14:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вартість: 30 грн./1 ос.

Реєстрація за тел.: (032) 261 07 06; (050) 52 95 089

Адреса: м. Львів, вул. Листопадового Чину, 7

 

29 травня Художньо-меморіальний музей Леопольда Левицького. НМЛ ім. А. Шептицького

 

“Графічний день в музеї” 

Захід: інтерактивна екскурсія «В майстерні графіка» та майстер-клас із виготовлення листівки в техніці лінориту за кліше-копіями Л. Левицького на друкарському пресі митця.

Опис: під час екскурсії учасники ознайомляться з різними видами графіки на прикладі творів Леопольда Левицького, а під час майстер-класу і самі зможуть освоїти одну з улюблених митцем технік станкової графіки – лінорит (гравюру на лінолеумі).

Вікова аудиторія – діти, дорослі.

Час: 12:00

Тривалість: 1 год.

Вартість:  майстер-клас 15 грн./1ос., екскурсія безкоштовна

Реєстрація за тел.: (032) 2 610 610

 

Захід: майстер-клас із оздоблення еко-сумки та футболки графічними принтами

Опис: під час майстер-класу учасники зможуть власноруч оздобити еко-сумку чи футболку графічними принтами  з кліше-копій гравюр Леопольда Левицького на друкарському пресі митця.

Вікова аудиторія – діти, дорослі

Час: 13:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: еко-сумка – 80 грн., футболка – 150 грн., друк на власній продукції – 30 грн.

Реєстрація за тел.: (032) 2 610 610

 

Захід: Майстер-клас із виготовлення ліногравюри за власним ескізом та створення естампу на друкарському пресі Л. Левицького.

Опис: під час майстер-класу кожен з учасників зможе освоїти техніку лінориту та власноруч створити гравюру на лінолеумі. (З собою бажано мати ескіз розміром 9х14 см на простому папері ).  

Вікова категорія – дорослі, діти (від 10 років)

Час: 14:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вартість: 30 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 2 610 610

Адреса: м. Львів, вул. Устияновича, 10 /1

(біля Собору Святого Юра)

31 травня Палацо Бандінеллі

Львівський історичний музей.

Захід: Виставка «ХІХ ст. – епоха різноманітних стилів»

Опис: виставка презентує найцікавіші пам’ятки з фондів історичного музею, які відповідають різним стилям і мистецьким напрямкам. Розкішні меблі, твори живопису, годинники, предмети побуту, одяг, посуд, музичні інструменти, ювелірні вироби відображають цікаву й багатогранну епоху ХІХ ст. 

Час: 10:00 -18:00

Вартість: вхідний квиток для дітей, студентів5 грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос.

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Огляд експозиції Музею пошти (1 пов.)

Опис: відвідувачі оглянуть рідкісні й дуже цікаві експонати Музею пошти з XVII-XXІ ст. (поштові сумки, зброя, дорожні старовинні скрині, мундири листонош, художні листівки, марки, конверти та ін.), які відображають історію поштової справи на Галичині.

Час: 10:00-18:00

Вартість: вхідний квиток для дітей, студентів5 грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос.

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, пл. Ринок, 2

1 червня Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка

 

Захід: Екскурсія меморіальною експозицією музею

Опис: відвідувачі відвідають безпосередньо дім побудований Іваном Франком, в якому він з сім’єю провів останні 14 років свого життя. В будинку відтворені речі, таким чином як вони були за часів І.Франка. Під час екскурсії буде нагода послухати історію життя Франка, його дружини Ольги Франко (Хоружинської) та дітей: Андрія, Тараса, Петра та Анни.

Час: 10:00

Тривалість: 1 год.

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Тематична екскурсія «Іван Франко: Рідне село. Дитинство. Юність»

Опис: екскурсія буде проводитися в спеціальній кімнаті літературної експозиції де є макет садиби Якова Франка у селі Нагуєвичах де і народився, і виріс Іван Франко. Відвідувачі почують історію дитинства та юності Івана Франка від села Нагуєвичі до дрогобицької Вищої гімназії.

Час: 11:00

Тривалість: 45 хв.

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Мультимедійна тематична лекція «Іван Франко і Львівський університет»

Опис: під час лекції відвідувачі дізнаються, чому Іван Франко вибрав саме Львівський університет, яка система навчання в університету в часи Івана Франка, боротьба за український університет та причини по яким І. Франко не зміг завершити та викладати у Львівському університеті.

Час: 12:00

Тривалість: 45 хв.

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Мультимедійна тематична лекція «Іван Франко та Іван Труш»

Опис: лекція розповідає про взаємини Івана Франка з українським художником Іваном Трушем, про  історію написання портретів Івана Франка Трушем та “подарунки”, які І. Труш робив І. Франкові.

Час: 13:00

Тривалість: 45 хв.

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Мультимедійна тематична лекція «Владика і Поет (стосунки митрополита Андрея Шептицького та Івана Франка)»

Опис: лекція розкриває історію взаємозв’язку Митрополита Шептицького та Івана Франка. Полеміка А. Шептицького і І. Франка стосовно соціальної доктрини Католицької Церкви, а також оборона пам’яті про Івана Франка Андреєм Шептицьким.

Час: 14:00

Тривалість: 45 хв.

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Мультимедійна тематична лекція «Ювілеї Івана Франка 1898, 1913, 1956 рр».

Опис: лекція про історію 25-літнього та 40-літнього ювілеїв Івана Франка, які були при житті письменника та були дуже важливими для Івана Франка, у творчому та особистому плані, також про святкування 100 річчя з народження Франка, яке мало міжнародний характер.

Час: 15:00

Тривалість: 45 хв.

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Мультимедійна тематична лекція «Останні дні Івана Франка»

Опис: розповідь про трагічне завершення життєвого шляху Івана Франка, історію сповіді, смерті, похорону та встановлення надгробного пам’ятника Іванові Франку.

Час: 16:00

Тривалість: 45 хв

Без попередньої реєстрації

 

Захід: Екскурсія «Розстріляне франкознавство» (Я. Горак)

Опис: відвідувачі почують і побачать на спеціальних стендах історії про героїчних людей, котрі популяризували та видавали твори Івана Франка, а згодом були розстріляні.

Час: 17:00 год.

Тривалість: 45 хв.

Без попередньої реєстрації

 

Вартість на всі заходи:  вхідний квиток для учнів – 4 грн./1ос., для студентів –  6 грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос.

Адреса: м. Львів, вул. І. Франка, 150, 152

2 червня Державний меморіальний музей Михайла Грушевського

 

Захід: Спеціалізована унікальна екскурсія «Непізнані закутки Музею Грушевського. Небуденні історії”.

Опис: в цей день відвідувачі  заглянуть в усі кімнати, підвали, горища музею, дізнаються про історію будівництва вілли,  почують історії, які траплялись під час реставрації будинку та облаштування у ньому музею.

Час: 16:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вартість: 30 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 276 78 52

Адреса: м. Львів, вул. Івана Франка, 154

3 червня Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

 

«Мистецтво українського Бароко»

Захід: Тематична екскурсія-лекція «Український бароковий іконостас (на прикладі пам’яток зі збірки НМЛ ім. А. Шептицького)» та концерт «Музика епохи Бароко»)

Опис: відвідувачі поринуть в урочисто-піднесену атмосферу епохи Бароко, з її вишуканістю, фантастичною колористикою та гармонійною декоративністю. Почують історію створення Жовківського та Богородчанського іконостасів, зможуть дізнатись про тривалу мандрівку Богородчанського іконостасу з церкви Воздвиження Чесного Хреста у Скиті Манявському, для якої він і був створений, до залів музею. Оглянуть барокові пам’ятки в експозиційних залах. На завершення програми в цей день відвідувачі матимуть змогу насолодитись бароковою музикою у виконанні ансамблю сопілкарів «Дудаліс-юніор».

Час: 17:00

Тривалість: 2 год.

Вартість: вхідний квиток для дорослих –  20 грн./1ос., для студентів та учнів – 10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 88 56, (067) 901 93 64

 

Захід: Інтерактивна забава «Знайомство з іконостасом» (для дітей)

Опис: в часі проведення тематичної екскурсії-лекції «Український бароковий іконостас (на прикладі пам’яток зі збірки НМЛ ім. А. Шептицького)» на маленьких відвідувачів чекає забава «Знайомство з іконостасом». Юні поціновувачі мистецтва  довідаються про історію іконостасу, оглянуть пам’ятки в експозиції музею та спробують відтворити побачені шедеври.

Час: 17:00

Тривалість: 1 год 30 хв.

Вартість: 10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 235 88 56, (067) 901 93 64

Адреса: м. Львів, просп. Свободи, 20

3 червня Музей скла

 

 

Захід: Екскурсія «Виготовлення вітражу»

Опис: запрошуємо відвідувачів на екскурсію до майстринь, що займаються виготовленням різноманітних виробів у вітражній техніці. Під час екскурсії Ви довідаєтесь про технології виготовлення та спостерігатимете за процесом виробництва.

Час: 12:00

Тривалість: 30 хв

Вартість:  40 грн./1ос.

Реєстрація на: www.facebook.com/GlassMuseumInLviv

 

Захід: Спеціалізована екскурсія «Дрібна скляна пластика»

Опис: всі ми бачили (а дехто навіть має у своїй домашній колекції) різноманітні фігурки зі скла у вигляді чудернацьких звірів. Для відвідувачів пропонується спеціальна екскурсія, протягом якої розповімо про всі тонкощі роботи з пальником і продемонструємо виготовлення дрібних скляних скульптур.

Час: 15:00

Тривалість: 30 хв

Вартість: 40 грн./1ос.

Реєстрація на www.facebook.com/GlassMuseumInLviv

 

Захід: Спеціалізована  оглядова екскурсія музеєм

Опис: під час екскурсії відвідувачі дізнаються про історію українського гутного скла, переглянуть експонати музею та ознайомляться з різними технологіями виготовлення скла.

Час: 17:00

Тривалість: 30 хв

Вартість: безкоштовно

Реєстрація на www.facebook.com/GlassMuseumInLviv

Адреса: м. Львів, пл. Ринок, 2

 

Захід: Майстер-клас з вітражного скла

Опис: усіх охочих запрошуємо взяти участь у майстер-класі з виготовлення вітражних сувенірів. Матеріали та інструменти надаються.

Час: 19:00

Тривалість: 2 год.

Вартість: 150 грн./1ос.

Реєстрація на www.facebook.com/GlassMuseumInLviv

 

4 червня

2016р.

Українське мистецтво ХХ століття.

НМЛ ім. А. Шептицького.

 

“День, присвячений творчості О. Архипенка”

Захід: Майстер-клас для дітей: “Геометрія у живописі»”

Опис: під час майстер-класу діти відкриють для себе особливості кубізму, а також спробують свої сили зі створення кубістичної живописної композиції.

Час: 11:00

Тривалість: 2 год.

Вартість: 50 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (063) 871 66 64

 

Захід: Майстер-клас для дітей та дорослих «Кубістична скульптура»

Опис: під час майстер – класу ви зможете створити за допомогою скульпторів кубістичну скульптуру (матеріал – кераміка) з можливістю випалити її у керамічній печі.

Час: 13:00

Тривалість: до 4 год.

Вартість: 70 грн./1ос., з випалюванням – 100 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (063) 871 66 64

 

 

Захід: Лекція “Олександр Архипенко як творець нової пластичної образності”

Опис: лекція від Діани Клочко – мистецтвознавиці, заслуженої працівниці культури України, лекторки, авторки і керівниці видавничих проектів.

Час: 17:00

Тривалість: до 2 год.

Вартість: 30 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (063) 871 66 64

Адреса: м. Львів, вул. Драгоманова,42

Тел. для довідок: (063) 871 66 64

5 червня Музей народної архітектури та побуту

 

Захід: XIІI Всеукраїнський театральний фестиваль «Казка у гаю»

Опис: в цей день на відвідувачів чекає виступ дитячих театральних колективів з різних міст та областей України, які покажуть вистави в основі яких народні казки, казки народів світу, авторські казки; спортивно-розважальне містечко; виставка екзотичних пташок та тварин; дитячі лицарські забави; орнітологічна екскурсія-квест «Почуй пташку», фотосесія «Казкова родина- казкова країна», майстер-класи: з паперової пластики, макраме, рогозоплетніння, соломи, сіна, орігамі, ляльки-мотанки, пташки із шнурка.

Час: 09:00 – 18:00

Вартість: вхідний квиток пільговий – 10 грн./1ос., для дорослих – 20 грн./1ос.

Без попередньої реєстрації.

Адреса: м. Львів, вул. Чернеча Гора, 1

7 червня Народний музей Тараса Шевченка

 

 

Захід: Пісенні зустрічі у Кобзаревій світлині

Опис: для дітей та дорослих пропонуємо  зустріч із  українським поетом-піснярем Зеновієм Филипчуком, на тему духовності та любові до рідної Батьківщини.

Час: 16:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: благодійний внесок

Без попередньої реєстрації.

Адреса: вул. Коперника, 17 (2 пов.)

8 червня Музей етнографії та художнього промислу ІН НАН України.

 

Захід: Показ оновленої етнографічної експозиції “Традиційно-побутова культура українського села кін. XIXXX ст.”.

Опис: в експозиції представлені макети інтер’єрів гуцульського і подільського житла, традиційний одяг, писанка, кераміка, вироби з металу та дерева, знаряддя праці тощо.

Час: 11:00 – 17:00

Вартість: вхідний квиток для дорослих – 10 грн./1ос., для учнів, студентів, пенсіонерів – 5 грн./1ос.

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, пл. Ринок,10

9 червня Музей-кімната «Слідами галицьких євреїв»

 

Захід: Екскурсія та показ документального фільму на тему «Єврейський Львів у міжвоєнний період».

Опис: відвідувачі почують історію юдейської громади Львова, дізнаються імена людей, що прославили наше місто у цілому світі, а також побачать оригінальні предмети побуту євреїв, що дозволить доторкнутись до маловідомих моментів життя єврейської громади.

Час: 15:00

Тривалість: 2 год.

Вартість: благодійний внесок

Реєстрація за тел.: (067) 68 20 257

Адреса: м. Львів, вул. Котляревського, 30

10 червня Львівська національна галерея мистецтв ім. Б.Г.Возницького. Відділ Європейського мистецтва XIX – XXI ст.

 

Захід: Виставка Міжнародного благодійного фестивалю казок “ KAZ .KAR ” ( kazkovyy karnaval  – 2016)

Опис: благодійний фонд «ТОРБА» та Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив запрошують шанувальників казки на четвертий міжнародний Фестиваль-трієнале. Проект вкотре презентуватиме роботи казкарів у напрямках театральне мистецтво, образотворче мистецтво, танцювальне мистецтво, література, а також багатьох дотичних до казки творців. У програмі багато цікавого знайдуть для себе і «маленькі», і «старенькі». Цьогорічний Фестиваль проводиться в пам’ять Унікальної Людини — Олега Новохацького, який заснував Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», працював у ньому, жив ним і згодом подарував місту Львову.

Час: 11:00 – 18:00 (каса до 17.00)

Вартість:  для студентів та учнів – 5 грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос.

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, вул. Стефаника, 3

11 червня Музей визвольної боротьби України.

Львівський історичний музей

 

Захід: Тематична екскурсія: «Євген Коновалець і створення Корпусу Київських Січових Стрільців» – до 125-річчя Євгена Коновальця.

Опис: екскурсія проходитиме у експозиційних залах Музею на базі матеріалів розділу Українська Народна Республіка. Відвідувачі дізнаються про діяльність Євгена Коновальця як керівника Корпусу Київських Січових Стрільців та бойові дії Корпусу.

Час: 11:00

Тривалість: 45 хв.

Вартість: вхідний квиток для дітей та студентів – 5 грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос., екскурсія безкоштовна.

Реєстрація за тел.: (032) 276 27 95

 

Захід: Тематична екскурсія: «Євген Коновалець – творець та керівник ОУН»

Опис: екскурсія проходитиме у експозиційних залах Музею на базі матеріалів розділу Міжвоєнний період (боротьба УВО та ОУН). Під час екскурсії відвідувачі дізнаються про роль Євгена Коновальця як керівника підпільно-революційних організацій, які боролися за відновлення Української Держави у 20-30 рр. ХХ ст.

Час: 12:00

Тривалість: 45 хв.

Вартість: вхідний квиток для дітей та студентів – 5 грн./1ос., для дорослих – 10 грн. /1ос., екскурсія безкоштовна.

Реєстрація за тел.: (032) 276 27 95

 

Захід: Огляд музейної експозиції

Опис: в чотирьох залах Музею перед відвідувачами розкриваються основні етапи збройної визвольної боротьби за Українську Державу, які  охоплюють період від кінця ХІХ – до початку 90-х рр. ХХ ст.. В експозиції виставлено чимало унікальних експонатів: документи, фото, зброя, речі побуту, художні твори, книжки, військові відзнаки, прапори, тощо.

Час: 10:00 -18:00

Тривалість: 45 хв.

Вартість: вхідний квиток для дітей та студентів – 5грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 276 27 95

 

Захід: Урочистий вечір з відзначення 100-річчя з дня народження пропагандиста українського підпілля Петра Дужого:

– презентація виставки «Слово і діло редактора підпільного видання ОУН та УПА Петра Дужого»

– презентація міні виставки «Видання українського підпілля»

Опис: виставка присвячена літературній та ідеологічній боротьбі відомого письменника та публіциста, провідного члена ОУН Петра Дужого, історії українського визвольного руху.

Час: 14:00

Тривалість: 1 год. 45 хв.

Вартість: вхідний квиток для дітей та студентів – 5 грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 276 27 95

 

Захід: Документальна драма «Двадцятилітні». Театральна Майстерня «Мистецький Простір».

Опис: документальна драма-вистава зі спогадів юних учасників визвольної боротьби ОУН та УПА. Режисер Уляна Мороз.

Час: 16:00

Тривалість: 45 хв.

Вартість: вхідний квиток для дітей та студентів – 5 грн./1ос., для дорослих – 10 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (032) 276 27 95

Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 23 А

12 червня Художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського. НМЛ ім. А. Шептицького

 

 

 

 

Захід: Тематична екскурсія і майстер-клас для дітей  «Квіти Новаківського» (Вік  7 – 12 років).

Опис: відвідувачі прослухають розповідь (у доступній формі) про митця, ознайомляться із символіко-експресивним зображенням квітів на полотнах художника . Після екскурсії (20 хв) діти матимуть змогу намалювати квіти гуашшю.

Час: 12:00

Тривалість: 2 год.

Вартість: вхід – 50 грн./1ос.

Реєстрація за тел: (032) 261 05 52,  (067) 851 44 51

 

Захід: Спеціалізована оглядова екскурсія

Опис: під час екскурсії відвідувачі ознайомляться із творчістю самобутнього українського художника – Олекси Новаківського.

Час:14:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: вхідний квиток – 15 грн/1ос.

Реєстрація за тел: (032) 261 05 52,  (067) 851 44 51

 

Захід: Мистецький захід «ЕКСПРЕСІОНІЗМ в українському мистецтві».

Опис: на відвідувачів чекає тематична екскурсія про творчість художника-експресіоніста О. Новаківського (1872 – 1935) та перегляд фільму кінорежисера Леоніда Осики «Камінний хрест» (1968 р.), знятий за мотивами творів В. Стефаника (1871 – 1936) – майстра експресіоністичної новели – «Камінний хрест» і «Злодій».

Час: 16:00

Тривалість: 2 год.

Вартість: 20 грн./1ос.

Реєстрація за тел: (032) 261 05 52,   (067) 851 44 51

https://www.facebook.com/novakivsky.museum/?pnref=lhc

Адреса: м. Львів, вул. Листопадового Чину, 7

14 червня Каплиця Боїмів.

ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького

 

Захід: Екскурсія «Каплиця Боїмів – перлина архітектури та скульптури м. Львова XVII ст.»

Опис: відвідувачі матимуть змогу оглянути унікальну пам’ятку пізнього ренесансу, яка не має аналогів не тільки в Україні, а й у європейській архітектурі, а ще дізнаються про історію життя засновника каплиці – купця Георга Боїма.

Час: 12:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації.

Адреса: м. Львів, пл. Катедральна, 1

15 червня Музей «Личаківський цвинтар»

 

Захід: Екскурсія «Маловідомі стежки Личаківського цвинтаря»

Опис: відвідувачі оглянуть маловідомі стежки Личаківського цвинтаря, мавзолей родини Барчевських, «рекламний» склеп власників каменярської фірми Шімзерів, могила творця стилю «український модерн» Івана Левинського, поховання промисловця, засновника відомої броварні Роберта Домса та багато інших цікавих об’єктів.

Час: 11:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: екскурсія безкоштовна, вхідний квиток для дорослих – 25 грн./1ос., для студентів – 15 грн./1ос., для дітей – 10 грн. /1ос.

Адреса: м. Львів, вул. Мечнікова, 33

17 червня Музей історії релігії

 

Захід: Костюмована екскурсія підземеллям монастиря «В гостях у князя Лева»

Опис: відвідувачі познайомляться із князем Левом та з його уст почують славетну історію нашого міста, а ще зустрінуться із княжою Констанцією та почують трагічну історію кохання давньоукраїнського князівського роду Острозьких, засновниці Острозької Академії – Гальшки Острозької.  

Час: 13:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: екскурсія за вартістю вхідного квитка (для дорослих – 10 грн/1ос., для студентів – 5 грн./1ос.)

Реєстрація за тел: (067) 70 21 321

 

                                            

Захід: Пізнавальний музейний квест для дітей середнього та старшого шкільного віку

Опис: учасники квесту спробують віднайти певний експонат у експозиції музею, знайшовши який складуть пазли із його зображенням.

Час: 14:00 год.

Тривалість: 1 год.

Вартість: квест за вартістю вхідного квитка (для дорослих – 10 грн./1ос., для студентів – 5 грн./1ос.)

Реєстрація за тел: (067) 70 21 321

Захід: Концерт органної музики «Звуки вічності»

Опис: для відвідувачів звучатиме автентичний бароковий орган кін. XVII ст.. Тут Ви почуєте  твори світових маестро XVI-XIX ст, доторкнетесь до таємниць світової класики.

Час: 15:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: 30 грн./1ос.

Реєстрація за тел: (067) 70 21 321

Адреса: м. Львів, пл. Музейна, 1

18 червня Музей – майстерня Теодозії Бриж.

ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького

 

Захід: “Теодозія Бриж – унікальна жінка-скульптор мистецтва модернізму у Львові”

Опис: під час екскурсії відвідувачі матимуть змогу познайомитись із творчістю львівського скульптора Теодозії Бриж, загальна кількість витворів мистецтва якої понад двісті скульптур. Серед них і декоративно-паркові скульптури,  і пам’ятки, надгробки. Двадцять сім скульптур реалізовано в натурі. Не залишить байдужими серія образів драми-феєрії Л. Українки «Лісова пісня».

Час: 14:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації.

Адреса: м. Львів, вул. Мартовича, 5

19 червня Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької

 

Захід: Соломія Крушельницька запрошує…

Опис: п’ять авторських екскурсій співробітників Меморіального музею співачки відкриють невідомі сторінки життя і творчості славетної української оперної Діви кін. ХІХ – перших десятиліть ХХ ст.

Час: 10:30 – «Соломія Крушельницька в операх німецьких композиторів» .

12:00 – «Славетні партнери Соломії Крушельницької на оперній сцені».

13:30 – «Мова театрального вбрання Соломії Крушельницької»

15:00 – «Соломія Крушельницька про себе і свій час»

16:30 – «20 раритетів Соломіїного Дому»

Тривалість кожної екскурсії: 1 год.

Вартість: 20 грн./1ос. (група від 1 до 15 осіб)

Реєстрація за тел.: (032) 261 04 76  або електронною поштою [email protected]

Адреса: м. Львів, вул. С.Крушельницької, 23

20 червня Музей історії Львівської залізниці

 

Захід: Спеціалізована унікальна екскурсія для дітей та дорослих «Львівський вокзал в старих фотографіях».

Опис: старі та маловідомі фотографії розкриють «в деталях» історію будівництва та розвитку Львівських вокзалів.

Час:15:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації.

Адреса: м. Львів, вул. Федьковича, 54-56

21 червня Інтерактивний музей

«D.S. Таємна аптека»

 

«Секрети Таємного аптекаря»

Захід: Маловідомі факти та легенди найстаріших аптек Львова (кін. ХІХ – ХХ ст.)

Опис: Ви почуєте маловідомі факти з історії найстаріших львівських аптек та їх власників, можете не лише побачити оригінальний старовинний аптечний посуд, а ще й дізнатись, які саме засоби були популярними у львів’ян.

Час: 10:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

 

Захід: Екскурсія «Історії Таємного аптекаря»

Опис: багате історичне минуле фармації древнього Львова представлене відвідувачам у сучасній формі відео-екскурсії, Ви подивитесь на фармацевтів іншими очима: як на винахідників, інтелектуалів, краєзнавців, гуманістів.

Час: 11:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: для дорослих 45 грн./1ос., для студентів – 40 грн./1ос., для дітей – 30 грн/1ос. (група від 2 до 25 осіб).

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

 

Захід: Екскурсія «Дитячі історії»

Опис: Загадкова атмосфера аптеки у підземеллі та безліч цікавих і повчальних історій перетворять проведений тут час на незабутню пригоду.

Програма розрахована для дітей шкільного віку

Час: 12:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

 

Захід: Науковий майстер-клас для дітей «Лабораторія Таємного аптекаря»

Опис: таємний аптекар разом із помічницею та дітьми проведуть секретні хімічні досліди:

вирощування змій, написання тайнописів, створення магічної надувної кулі та багато іншого незвичного.

На дітей чекають різні таємні історії, завдання, конкурси.

Час: 14:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: 45 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

 

Захід:  Майстер-клас для дітей  «Ікона на склі»

Опис: усіх охочих запрошуємо взяти участь в майстер-класі з іконопису на склі, що є однією з найяскравіших сторінок українського народного мистецтва. Така ікона стане гарним подарунком, домашнім оберегом. Для її написання не потрібно бути професійним художником, а мати натхнення!

Проводить майстер-клас: Магістр кафедри графіки та дизайну Української Академії друкарства –  Лідія Чир.

Час: 15:30

Тривалість: 1,5-2 год.

Вартість: 85 грн./1ос.

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

 

Захід: Екскурсії «Історії Таємного аптекаря»

Опис: багате історичне минуле фармації древнього Львова буде представлене відвідувачам у сучасній формі відео-екскурсії і ви подивитесь на фармацевтів іншими очима: як на винахідників, інтелектуалів, краєзнавців, гуманістів.

Подарунки та елексир від Таємного аптекаря!

Час: 18:00 год.

Тривалість: 1 год.

Вартість: для дорослих 45 грн./1ос., для студентів – 40 грн./1ос., для дітей – 30 грн./1ос. (група від 2 до 25 осіб)

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

22 червня Музей найдавніших пам’яток Львова.

ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького

 

Захід: Лекція «Оборонні споруди Львова»

Опис: під час лекції відвідувачі матимуть змогу дізнатись про особливості  оборонних споруд в історії м. Львова та оглянути збережені донині їх унікальні макети.

Час: 12:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації.

Адреса: м. Львів, вул. Ужгородська, 1

23 червня Національний музей-меморіал “Тюрма на Лонцького

 

Захід: “Масові розстріли червня 1941 р. у Львові в контексті примирення памятей”.

Опис: після оглядової екскурсії залами першого поверху музею, де розташована експозиція, що розповідає про масові розстріли у тюрмах НКВД з початком німецько-радянської війни, для відвідувачів у кінолекторії на другому поверсі пропонується лекція про ці події та їхні наслідки.

Час: 16:00

Тривалість: 1 год.

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації  

Адреса: м. Львів,   вул. С. Бандери, 1

24 червня Музей „Львівська барокова скульптура ХVІІІ ст. Творчість І.Г.Пінзеля”.

ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького

 

Захід: Виставка плащениць та царських врат “Відкуплення ” з колекції Галереї та фондів  Олеського замку до 90 –річчя Б. Возницького.

Опис: оригінальна виставка приурочена до 90-ччя з Дня народження Бориса Григоровича Возницького та Світлого Воскресіння Христового. 

Час: 11:00 – 18:00 (каса до 17.00)

Вартість: вхідний квиток для студентів та дітей – 5 грн./1 ос., дорослих – 10 грн./1 ос.

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, пл. Митна, 2

Тел. для довідок: (032) 275 69 66

У програмі можливі зміни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *