ОСТАННІ НОВИНИ

Присутність Луценка в суді над Януковичем нічого не дасть, - юрист

|

Якщо Генпрокурор Юрій Луценко виступатиме у ролі обвинувача у суді над Януковичем, це не принесе жодної користі. Таку думку у коментарі Львівському порталу висловив доцент юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка Дмитро Гудима.

луценко

За словами юриста, вперше за історію України Генеральний Прокурор може виступити у ролі обвинувача у суді.

«За всю історію України ще не було такого випадку, щоб Генеральний прокурор приходив у суд. Бувало, що на процесах були присутні його заступники, але це були більш політизовані справи», – сказав він.

Його слова підтвердив і доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн ЛНУ імені Івана Франка Руслан Сіромський.

«Я не пам’ятаю, щоб Генеральний прокурор виступав у суді. Історія знає подібний випадок, коли прокурор УРСР Микола Руденко був обвинувачем на Нюрнберзькому процесі 1945 року. Слід відзначити, що країни Заходу тоді представляли навіть не прокурори. Те, що прокурор виступає обвинувачем – радянська традиція», – вважає історик.

Також, на думку юриста, присутність у суді над Януковичем Юрія Луценка в ролі обвинувача багато користі не принесе.

«Для того, аби бути обвинувачем, потрібно мати досвід та юридичну освіту. Тому Луценко сам впоратися не зможе. Також присутність Генпрокурора може розцінюватися, як тиск на суд. Юрію Луценку краще не ставити перед собою таку мету, адже це може тільки нашкодити», – зазначив Дмитро Гудима.

Як писав Львівський портал, новий генеральний прокурор Юрій Луценко збирається особисто представляти у суді звинувачення проти екс-президента Віктора Януковича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *