Прикордонники Львівщини затримали сирійця з російським паспортом

|

Учора поблизу українсько-польського кордону, прикордонники затримали порушника,  який намагався незаконно перейти кордон, оминаючи пункти пропуску. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

сирієць

Порушника прикордонники відділу «Шегині» виявили за півтора кілометри від державного рубежу, на околиці одного з сіл прикордоння Львівщини. Затриманим виявився 18-річний громадянин Сирії, який напередодні прибув до Львова, а далі, діставшись прикордонної станції, планував пішки дійти до сусідньої Польщі. Орієнтувався він за допомогою супутникового навігатора у власному смартфоні, однак на околиці села привернув увагу місцевих мешканців, які і повідомили дільничного інспектора Держприкордонслужби.

Також в ході бесіди з’ясувалося, що хлопець прибув в Україну із Росії, де проживає його мати. У нього при собі був ще й закордонний паспорт громадянина Російської Федерації, виданий на початку квітня цього року на його установчі дані. Як пояснив затриманий, паспорт він виготовив під час відвідання матері у Росії. Кінцевою метою незаконної мандрівки сирійця було дістатися Німеччини, де, з його слів, вже тривалий час проживає рідний брат, який міг би йому допомогти працевлаштуватися.

Наразі громадянина затримано в адміністративному порядку, в подальшому за спробу незаконного перетину державного кордону України його чекає адміністративна відповідальність, вид якої визначить суд.

Фото: Держприкордонслужба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *