ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Дмитришин: «ЛМР хоче взяти стоматологів у рабство»

|

Громадський діяч, лікар-стоматолог, керівник медичного батальйону «Святе серце» розповів у коментарі Львівському порталу, чому міська рада знову апелюватиме у суді на переведення стоматологів на госпрозрахунок.

stom

«Держава має робити все для того, щоб принести користь пацієнту, а від переведення стоматологів на госпрозрахунок зазнають збитків і лікарі, і пацієнти. У цьому випадку є тільки одна виграшна сторона – міська рада. ЛМР хоче поставити на грошові потоки «потрібних» людей та взяти стоматологів у рабство.

Потрібно розуміти, що усе сучасне обладнання, яке потрібне для обслуговування клієнтів, стоматологи купують за власний кошт. Ті препарати та обладнання, якими забезпечує лікарів держава, вже застаріле і неефективне. Якщо стоматологи будуть користуватися виключно державним устаткуванням, то постраждають пацієнти.

Міська рада обґрунтовує необхідність тим, що стоматологічна галузь прибуткова. Лікарі готові платити справедливу оренду і податки, реформувати стоматологію до нового рівня, якщо все буде відкрито і прозоро. Проте лікарі проти того, щоб передавати управління фінансами невідомим керівникам, контролювати яких буде ЛМР.

Також міська влада «забуває», що стоматологи весь час вчаться. Один день семінару в українського спеціаліста коштує від тисячі гривень, а два дні в іноземного – тисячу доларів. Ясна річ, ЛМР не збирається фінансувати навчання та розвиток лікарів, аби ті могли надавати пацієнтам якісні послуги.

Стоматологія ніколи не була безкоштовною. Не зробить її такою і госпрозрахунок. Просто гроші підуть не на покращення обслуговування пацієнтів та навчання лікарів, а у руки керівників від міської ради. Знову додам, що пацієнти від цього програють і лікарі, і пацієнти. Працювати на госпрозрахунок лікарі не будуть, адже тоді в них не буде ані гідної оплати праці, ані можливості розвиватися».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *