ОСТАННІ НОВИНИ

«Тихі» перегони зі Львова в Монте-Карло

Ірина ПУПКО для Львівського порталу

|

Наступної неділі, 22 травня, з площі Ринок стартує п’ятий Електромобільний марафон. О 12.00 відбудеться урочистий старт за участі делегації представників Монако на чолі з повноважним міністром Бернаром Фотріє. Участь в ралі можуть взяти всі бажаючі – реєстрація ще відкрита. Про те, як відбуватимуться перегони, дізнавався кореспондент Львівського порталу.

mar

За словами віце-президента Електомобільного марафону Андрія Білого, у Львові та Монако ще в 30-их роках ХХ століття проходили перегони, які мали статус Гран-прі.

«Чому Монако? Тому що марафон, в якому беруть участь транспортні засоби, що використовують альтернативні джерела енергії, проходить під патронатом принца Монако Альбера ІІ. Окрім того, Монако єдина країна, комунальна служба якої повністю користується електромобілями. Остання новинка – це швидка допомога на електродвигуні. А чому Львів? Тому що Львів і Монте-Карло – це два міста, в яких ще у 30-тих роках проходили кільцеві автомобільні перегони, що мали статус Гран-прі. Таким чином ми хочемо поєднати ці два міста і відновити традиції,» – пояснив він.

Фінішує ралі 3 червня у Монте-Карло, на Палацовій площі. Протягом марафону команди-учасники проїдуть понад 3 тисячі кілометрів, відвідають 10 країн і понад 20 європейських міст. У кожному місті до учасників довгої дистанції приєднуватимуться місцеві автомобілісти для спільного електропробігу.

Також на першому етапі перегонів (Львів- Новояворівськ) проїхатись  зможуть власники  електровелосипедів. Загалом очікується, що у марафоні візьмуть участь понад 200 учасників. На довгу дистанцію зареєстровано 3 українські команди.

Перемогу отримує не найшвидша команда, а найточніша, яка прийде до фінішу максимально близько до встановленого еталонного часу.

Юрій Біль, директор ЛКП «Муніципальна дружина», запевнив, що на час перегонів дороги у місті перекриватись не будуть, лише ситуативно. Також він розповів, що учасники будуть збиратись на центральній площі міста ще з ранку 21 травня і протягом всієї ночі.

«Електромобілі – це не тільки чистота, але й тиша. Уявіть собі тихе місто з тихими автомобілями,» – поділився мріями Андрій Білий.

Як раніше писав Львівський портал, цього року у рамках ралі буде презентований перший в Україні прототип електромобіля Synchronous.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *