ОСТАННІ НОВИНИ

Львів не бажає поставити «крапку» у побратимстві з Санкт-Петербургом?

|

Серед міжнародних документів, що їх за свою незалежну історію підписав Львів, ще досі «маячить» Протокол про співпрацю між урядом міста Санкт-Петербург та міською радою Львова. Відкликати цей протокол окремі депутати вимагали неодноразово, та все ж у стосунках з російським містом досі стоять три крапки, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Як повідомив у коментарі Львівському порталу депутат міської ради Юрій Кужелюк, Львів не збирається відкликати підписаний у 2006 році між мером Львова Андрієм Садовим та губернатором Санкт-Петербурга Валентиною Матвієнко Протокол.

«Цей протокол не має жодної юридичної сили. Після протоколу мали підписали угоду, але вона не була підписана. Наші дороги з Валентиною Матвієнко розійшлися.  Протокол не діє, що з того, що ми його відкличемо? Ну, зробимо якусь дію. І скажемо «все» в черговий раз. Чим більше ми будемо мусувати ці питання, тим більше їм надаватимуться значення. Взагалі ми повинні не бачити ту сторону», – вважає він.

До слова, саме Юрій Кожелюк підняв 25 лютого цього року на засіданні сесії Львівської міськради питання про розірвання документу про побратимство. «Я це питання підняв, відповіддю задоволений», – зазначив він.

До цього вимогу про розірвання побратимства висували міські депутати у 2014 році. Ні тоді, ні зараз міська влада не погодилася піти на такий крок.

Зауважимо, що низка українських міст, зокрема, Івано-Франківськ, Хмельницький та Київ, розірвали аналогічні угоди із російськими містами. Київ 12 травня 2016 року рішенням сесії взагалі розірвав будь-які угоди, договори та протоколи, що були підписані із Москвою.

київ

Львів, у свою чергу, ще досі серед списку своїх міст-побратимів має російський Санкт-Петербург.

1

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *