ОСТАННІ НОВИНИ

ВІЛ-позитивним дітям на Львівщині влаштують цікаві ігри та свята

|

На Львівщині дітям, позитивним на ВІЛ будуть влаштовувати свята, творчі ігри та гуртки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

віл

Львівське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації “Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД” оголосили переможцем конкурсу на залучення бюджетних коштів для забезпечення догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД дітей. Конкурс проводили з 29 березня до 27 квітня 2016 року у рамках обласної Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2016 рік.

За словами директора департаменту соціального захисту ЛОДА Василя Мартиняка, вартість комплексу соціальних послуг, що надаватимуться, становитиме 136,8 тис грн на 2016 рік. ВІЛ-позитивним дітям та дітям, які народилися або проживають в сім’ях уражених недугою надаватимуть комплексні послуги соціального та психологічного супроводу.

У рамках проекту планують надати такі послуги 174 дітям, зокрема ВІЛ-позитивним віком до 16 років, дітям віком до 18-ти міс, народженим ВІЛ-позитивними матерями, з невстановленим ВІЛ-статусом та дітям, народженими ВІЛ-позитивними батьками, з сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, (сироти, під опікою, позбавлені батьківського піклування). Забезпечать і немедичний догляд вдома або в стаціонарах медичних закладів. Надаватимуть підтримку і родинам цих дітей.

Також передбачено функціонування дитячої кімнати на базі КРУ “Центр профілактики та боротьби зі СНІД”. Для дітей-клієнтів проекту проводитимуть заходи з розвитку та організації дозвілля – роботу творчого клубу, розвивальні та інформаційні заняття, дитячі свята. Запрошуватимуть їх і до участі в групах підтримки для підлітків із подібним статусом. На базі дитячої кімнати у СНІД-центрі забезпечать і можливість мамам новонароджених діточок залишити дитину на час проходження обстежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *