ОСТАННІ НОВИНИ

Екологічна інспекція штрафує голів сільрад на Львівщині

|

На Львівщині починають активно штрафувати мешканців і чиновників, які допускають засмічення територій. Про це сьогодні, 11 травня, на прес-конференції повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

За словами чиновниці, штрафують всіх, незалежно від звання та стану.

«Екологічна інспекція в праві оштрафувати, як мешканця, якщо вона його зловила в період засмічення, так і голову сільської ради, районної адміністрації.  Середній штраф  – 800 грн, найбільший – 1700 грн», – зазначила вона.

Перші штрафи уже «покотилися» областю, каже І. Гримак.

«У нас вже попадалися декілька голів Городоцького району,були такі штрафи у Дрогобицькому районі, загалом   десь 10-ти таких штрафників у нас є . Але це був попереджувальний етап, бо ми давали час до 1 травня попрацювати активно у себе на територіях як з перевізниками, так і з населенням з точки зору вивозу. З 1 травня ми беремось активно за цю роботу,  і до тих, хто не хоче по-доброму, будемо застосовувати каральні методи», – заявила вона.

Нагадаємо, що на Львівщині 18% мешканців викидають сміття у кущі. У Львівській ОДА анонсують зведення сміттєпереробного заводу у Жидачівському районі, а долю Грибовицького сміттєзвалища може вирішити іноземний інвестор.

Фото: www.volynnews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *