ОСТАННІ НОВИНИ

Відомі художники жертвують полотна, аби врятувати чайку «Пресвятої Покрови»

|

Львівську громаду кличуть на благодійний аукціон з продажу полотен відомих художників, заради порятунку єдиної в Україні точної копії кораблів козацької епохи – першої козацької чайки «Пресвята Покрова». Про це Львівському порталу повідоимили організатори заходу.

4

Корабель в єдиному екземплярі відтворили у столиці Галичини – місті Львові ще 25 років тому.

За час чвертьвікової  історії її мандрівок морськими просторами пройдено чимало миль маршрутів та здобуто низку перемог під прапором Незалежної України. На громадських засадах чайка мала тривалі морські експедиції Чорним, Середземними та Північними морями, а також Європейською частиною Атлантики, презентуючи Україну, а зокрема львівську громаду на численних міжнародних морських заходах.

Але, на жаль, ніщо у цьому світі не вічне. Внаслідок згубного впливу на дерево солоного морського середовища судно, збудоване львівськими аматорами почало руйнуватися.

Сьогодні чайка «Пресвята Покрова» потребує термінового ремонту, а тому через через брак коштів перебуває у Франції, у м. Понт-Авен, що розташоване на побережжі Атлантичного океану.

Якщо львівська громада не допоможе віднайти кошти на відновлення чайки «Пресвята Покрова», то Львів може бути позбавлений свого представництва в міжнародній морській спільноті.

Саме тому Громадська організація Товариство КІШ, курінь «Чорноморці», ГО «Ідея та Чин» вирішили привернути увагу до історії львівського човна, який на сьогодні потребує допомоги шляхом проведення благодійних заходів зі збору коштів на його ремонт.

Для цього 24 травня 2016 року о 19.00 в ресторані імпровізацій «Грушевський», що знаходиться у Львові на проспекті Шевченка, 28 заплановано здійснити благодійний аукціон «А ми тую козацькую славу підіймемо!» метою якого є продаж картин відомих, художників а кошти виручені від продажу спрямувати на відновлення  корабля з історичною цінністю. Необхідна сума для ремонту 450 тис.грн.

Художники які підтримують благодійний проект: Денисенко Олег, Капустяк Олег, Савченко Сергій, Гай Сергій, Заставна Наталя, Андрущенко Оксана, Патик Остап, Твердун Іван, Кеб Тарас, Левко Скоп, Яремчук Любомир, Мотика Маряна, Квик Леся, Онуфрів Олена, Турянська Олена, Зілінько Роман, Лозинський Остап, Нищук-Борисяк Уляна, Ковтун Соломія, Богуславський Володя, Устим Федько, Тарас Бенях, М.Журавель, Петро Старух.

Загалом на аукціоні будуть представлені 30 робіт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *