ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловік намагався перегнати з ЄС транспорт з фальшивими документами

|

Чоловік хотів приховати від митників справжню ціну дорогого транспорту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС.

асфальторіз

Так, 6 травня в зону митного контролю міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська–Гребенне»  смугою руху «червоний коридор» на в’їзд до України заїхав вантажний автомобіль «Івеко» під керуванням громадянина України. Згідно з поданими до митного контролю документами, співвітчизник переміщував через митний кордон України в режимі імпорту вживаний асфальторіз марки «WIRTGEN», модель W 150 2008 року випуску та вартістю 160 000 злотих РП, або 1 039 498,24 грн. . Відправником значилась одна з польських фірм, а отримувачем – мешканець міста Львова.

Працівниками Львівської митниці ДФС були виявлені в кабіні водія документи, згідно з якими вартість асфальторіза – 89 700 EUR, або 2 577 818,96 грн. (за курсом НБУ), відправником вказано німецьку фірму, а отримувачем – одну з фірм Київської області.

асфальторіз

Таким чином перевізник вчинив дії спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю шляхом подання до митного органу документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, отримувача та вартості товару.

За фактом порушення митних правил, передбаченими ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, складено протокол. Асфальторіз марки «WIRTGEN» вилучено. Справу скеровано до суду, який і визначить покарання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *