ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові вшанували перемогу над нацизмом

|

Сьогодні, 9 травня, на Марсовому полі та Пагорбі Слави львів’яни поклали квіти на могили воїнів, які віддали своє життя у боротьбі з нацизмом. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

5

Діти війни, родичі ветеранів та багато звичайних львів’ян прийшли на Марсове поле, аби вшанувати пам’ять про тих, хто віддав своє життя у війні.

7

Як розповів голова Львівської міської організації ветеранів України Олександр Грубий, для багатьох ветеранів ця війна є священною, адже вони воювали за звільнення від ярма нацистів.

4

«Сьогодні ми, ветерани, маємо особливе свято. Всім відомо, що війна була жорстокою та кровопролитною. Для нас вона була священною, адже ми боролися за визволення», – сказав він.

Також ветеран додав, що в Україні немає такого клаптика землі, за який не пролилася б капля крові.

3

«Кожен сантиметр нашої землі вдавалося відбити важкими силами. Саме тому я вважаю, що немає в Україні навіть сантиметра землі, не окропленого кров’ю», – ділиться Олександр Грубий.

Львів’яни поклали квіти на кожну братню могилу, згадували розповіді своїх батьків та дідусів про страшні події.

Втім, не обійшлося без конфлікту. 64-річному львів’янину Миколі не сподобалося, що багато людей розмовляють російською, хоча наразі Росія обстрілює українські території.

2

На цю заяву ветерани відповіли, що з нацизмом боролися всі, так само як і в зоні АТО зараз перебуває багато російськомовних хлопців. На щастя, вчасно прибули правоохоронці та «погасили» конфлікт.

1

Ветерани щиро сподіваються, що Росія схаменеться і припинить наступ на Україну, адже добре пам’ятають, які наслідки має війна. Вони переконані, що тепер Україну не подолати, проте бояться масштабних військових дій. Адже ціна справді страшна…

769

764

762

Фото: Ярослав Сиваківський та прес-служби Академії сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *