ОСТАННІ НОВИНИ

Як прем’єр-міністр інспектував Львівську митницю

|

Сьогодні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман з робочим візитом приїхав на Львівщину. Окрім відвідин урочистої сесії Львівської міської ради та попивання львівської кави, Гройсман з’їздив і на контрольний пункт пропуску «Краковець», де побував кореспондент Львівського порталу.

DSC_0797

DSC_0810

Перш за все прем’єр ознайомився з роботою митної служби. Ціла делегація з керівників митниці показала йому, як проходить оформлення та перевірка документів на автомобільному кордоні.

DSC_0819

DSC_0831

DSC_0842

DSC_0852

Пізніше Володимир Гройсман провів закриту зустріч з керівниками ДФС, митниці та депутатами щодо розробки плану розбудови прикордонної інфраструктури Львівської області, де пригрозив митникам звільненням, якщо ті за три місяці не наведуть лад. Після наради прем’єр-міністр України коротко доповів журналістам про підсумки зустрічі.

DSC_0867

«Для нас дуже важливо забезпечити максимально ефективну роботу митниці. Хочу підкреслити, що за оцінками різних експертів до бюджету з митниці щороку не доходять десятки мільярдів гривень. Це через товари, що завозяться за заниженною митною вартістю, чорну контрабанду, транзит тощо. Це є абсолютно неприпустимим. Відтак я дав три місяці ДФС на наведення порядку на митниці. Всі, в принципі, розуміють, де є  слабкі місця і що треба робити, тому я переконаний в тому, що ситуація буде вирішена в бік інтересів українського народу.

Хотів би нагадати сьогодні всім, що з 3-х місяців, які уряд визначив на наведення ладу, два тижні вже минуло. І я би хотів на кожній митниці бачити дуже конкретні результати з точки зору надходжень. Хочу попередити, що всі ті, хто прозоро завозить товари в Україну, мають отримувати максимальні пріоритети і сервіс щодо обслуговування. А ті, хто використовує тіньові схеми, мають по повній програмі платити в державний бюджет», – сказав В. Гройсман.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *