ОСТАННІ НОВИНИ

Прохання про відставку Москаля: хід ва-банк чи крок на випередження?

Соломія Григор'єва, Львівський портал

|

«Я вважаю, що заява Геннадія Москаля – це не так боротьба з контрабандою, як небажання втратити контроль над важливими потоками нелегальних товарів», – заявив у коментарі Львівському порталу депутат Закарпатської обласної ради Андрій Шекета. Так він відреагував на одіозну заяву голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля до Володимира Гройсмана з проханням про його звільнення.

москаль

«Я вважаю, що ця заява – це скоріше хід ва-банк Геннадія Геннадійовича. Вона не так покликана щирим бажанням звільнитися, як привернути увагу до якихось речей на митниці, які йому особисто не дуже подобаються. А ще я припускаю, що це бажання удару на випередження, бо скоро буде рік, як його призначили, а якихось суттєвих змін в області, в принципі, не відбулося. Питання не в тому, що зараз когось там призначили нового на митницю. Ця людина, я так розумію, не підходить безпосередньо Геннадію Москалю, адже має відношення до народного депутата Валерія Пацкана.

Інший момент – це те, що Москаль «взяв» собі у союзники Саакашвілі, посилаючи на те, що він так само як і Міхеїл Саакашвілі на Одещині з усіма бореться на Закарпатті. Але вони, мовляв, нічого не можуть зробити через політику Києва, Насірова і так далі. Я абсолютно не захищаю Насірова і в мене так само можуть бути питання до митниці, але насправді за весь попередній час нічого радикального Геннадієм Москалем не було зроблено, щоб негативні явища на українському кордоні були подолані.

Зрозуміло, що Закарпаття – не єдина прикордонна область, але губернатори Волині чи Львівщини не кидаються такими заявами. Значить тут не все так однозначно», – наголосив Андрій Шекета.

Нагадаємо, що голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль просить звільнити його з посади. Про це йдеться у зверненні чиновника до голови уряду Володимира Гройсмана, передає Українська правда.

Своє рішення про звільнення керівник області пояснює тим, що на Закарпатті “намагаються відновити системну контрабанду тютюнових виробів, використовуючи при цьому вплив українських політичних діячів і керівників окремих відомств”.

Також Геннадій Москаль просить прем’єр-міністра  його звільнити через чергову зміну керівника Закарпатської митниці. Губернатор інформує, що вже ухвалено рішення про заміну Володимира Колеснікова на Андрія Кримського, і останній мовляв – це кадр Насірова та Пацкана.

гройсман

В свою чергу Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook відповін на заяву Москаля так:

«Щодо ситуації з контрабандою на Закарпатській митниці, про яку Ви пишете. Для мене немає жодного значення, яка контрабанда йде через митницю – деревина, цигарки, горіхи, спирт чи ще щось. Те, що ми маємо зробити, – не вирішувати, яка контрабанда гірша, а зупинити будь-яку контрабанду взагалі. Говорив і повторюю – врешті-решт досить грабувати країну.

Тому:
– Перше. Звернусь до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які Ви наводите у своєму листі.

– Друге. Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь. Роботи, яку маємо зробити – і, сподіваюсь, спільно – багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці.

– Третє. Завтра, під час візиту до Львівської області, я запланував відвідати один із прикордонних переходів і обговорити на місці проблеми на Львівській митниці. Вони там теж є і я про це знаю. А Вас разом з керівництвом Закарпатської митниці чекаю у себе наступного тижня.

І останнє –тільки тоді, коли усі, у кого щирі наміри навести лад на наших митницях, об’єднаються, ми досягнемо успіху», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *