ОСТАННІ НОВИНИ

На модернізацію шахт Львівщини дадуть вісімнадцять мільйонів

|

Для модернізації обладнання шахт ДП «Львіввугілля» з держбюджету виділили вісім мільйонів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив генеральний директор «Львіввугілля» Андрій Дяченко, передає кореспондент Львівського порталу.

102618

«Наша основна проблема полягає у тому, що ми працюємо із застарілим обладнанням. Раніше була державна підтримка на покриття собівартості та технічне переоснащення, але тепер цього нема. Наше обладнання вже зношене на 80%», – пояснив він.

Відтак він наголосив, що виділення цих коштів є надзвичайно важливим.

«Дехто хоче, щоби дали гроші, їх спрямували на зарплату і по всьому. Втім нині наше підприємство є в такому стані, що ми спроможні наростити вуглевидобуток», – зауважив Андрій Дяченко.

Також він розповів, що мав домовленість з міністром про виділення 18 млн грн на модернізацію, із яких 8 млн грн вже є, решту планують виділити протягом місяця.

«Що зробимо за ці кошти? Ми запустимо три низькозольні лави на шахтах «Межирічанська», «Великомостівська» і «Степова», збільшимо об’єми вуглевидобутку на півтори тисячі тон, і найголовніше, що це вугілля не потребує збагачення, воно відправлятиметься відразу до генеруючи компаній», – пояснив Андрій Дяченко.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *