ОСТАННІ НОВИНИ

За Великодні вихідні на залізниці травмувались 5 осіб, 4 із яких загинули

|

Регіональна філія «Львівська залізниця» закликає громадян до обережності: за 4 місяці поточного року через нехтування правилами поводження на об’єктах залізничної інфраструктури на магістралі травмувались 35 сторонніх осіб, 22 із них – смертельно.  Серед травмованих 2 дітей віком до 16 років, одна дитина внаслідок травм загинула. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.

залізниця

Залізничники вкотре наголошують на тому, що травмування сторонніх осіб стаються виключно із вини громадян, які ходять по коліях, переходять залізничні шляхи у невстановлених місцях та знаходяться у негабаритних місцях. Так, від початку 2016 року на перегонах травмувались 20 осіб, 15 із них загинули. На станціях постраждали 12 осіб, 6 із них – смертельно.

За словами начальника служби охорони праці регіональної філії Олександра Левицького, пік травмування зафіксували і в часі Великодніх свят.

«За вихідні сталось 5 випадків травмування, загинули 4 людини. Окрім того, у 4 випадках машиністи застосували екстрене гальмування, побачивши людей на коліях, та зуміли попередити наїзд. Більшість громадян були у нетверезому стані», – наголосив О. Левицький.

Надзвичайно дражливою залишається проблема ураження електричним струмом, коли люди вилазять на вагони із бажанням зробити ефектне фото чи зняти відео із поїздки на даху вагона, нехтуючи тим фактором, що напруга у контактній мережі на залізниці може досягати до 27 тисяч вольт. Так, у цьому році на Львівській магістралі був один такий випадок із дитиною до 16 років. На щастя, лікарям вдалось врятувати молоде життя.

Додамо, фахівці з охорони праці постійно проводять профілактичні бесіди-лекції із школярами та учнями вищих навчальних закладів, розповідають їм про всі небезпеки, які несе за собою нехтування правилами перебування на залізниці. Львівська залізниця скерувала звернення до голів обласних державних адміністрацій регіону із проханням провести у школах додаткові заняття, особливо перед шкільними канікулами, коли діти перебувають поза постійним наглядом дорослих.

Також керівництво магістралі звернулось до намісників найбільших конфесій, аби священнослужителі також донесли людям у церковних громадах ці небезпеки. Відтак, колектив Львівської залізниці висловлює вдячність управлінню Львівської архідієцезії Римо-католицької церкви в Україні та архієпископу Мечиславу Мокшицькому, які уже відгукнулись на звернення і проведуть зустріч із отцями задля звернення уваги вірних на правила безпеки на залізниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *