ОСТАННІ НОВИНИ

Як міністр екології інспектував переробну станцію лампочок у Львові

|

Незабаром Львівське комунальне еко-підприємство, що переробляє ртутні лампи, вийде на державний рівень і отримає ліцензію для ведення підприємницької діяльності. Про це 5 травня під час свого робочого візиту на Львівщину заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент Львівського порталу.

лампи

Львівський завод з перероби люмінесцентних ламп ДП «Бондарівка» (вул.Пластова, 125) 5 травня відвідав новопризначений міністр.

13140576_500805060111743_787560091_n

«Питання збору і стимуляції повторного використання сировини, яку отримують в результаті цієї переробної лінії – є заданням для уряду і для парламенту. І я хотів би сказати, що сьогодні з нами тут є народні депутати від Львівщини, і це є приклад того, що український парламент, місцева адміністрація і уряд співпрацюють разом, і я думаю, що ми будемо ініціювати зміни до законодавства, які би стимулювали процес переробки, збір цих ламп (якщо ми про них говоримо) і використання цих матеріалів в повторному виробництві», – заявив він.

бондарівка

Також О. Семерак зазначив, що незабаром підприємство таки отримає ліцензію на ведення підприємницької діяльності від уряду, на яку вже чекає понад 10 місяців.

«Це буде прозора процедура отримання ліцензійних сертифікатів на переробку будь-яких різних відходів. Впродовж двох місяців ми пройдемо процедури в Кабміні і затвердимо ці ліцензійні умови, що відкриє дорогу для таких підприємств», – сказав він.

бондарівка

Додамо, що ДП «Бондарівка» працює у Львові з 21 січня і переробляє ртутні лампи, які безкоштовно здають мешканці.  Де і коли можна здати відпрацьовані лампи читайте тут.

13140652_500805040111745_165793701_n

бондарівка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *