ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили виставку робіт людей із вадами зору

|

У четвер, 5 травня, у Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства Національної Академії наук України відкрили масштабну виставку робіт людей із вадами зору «Дивосвіт». На експозиції представлені вишивка і ткацтво бісером, бісероплетіння, в’язання, гачкування, квілінг, декупаж, орігамі та аплікації, листівки, великодні крашанки, книги і різноманітні спортивні нагороди. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

вистака робіт незрячих

Як зазначають організатори, метою виставки є допомогти пізнати і зрозуміти світ людини з особливими потребами через її творчість. Аби люди, які не мають проблем зі здоров’ям, зрозуміли, що проблеми – це лише випробування та можливість переоцінити своє життя. А людям з інвалідністю – допомогти у такий спосіб знайти, реалізувати себе у житті.

Виставку організовує Львівська обласна організація УТОС (українське товариство сліпих) спільно зі спецбібліотекою ім. Т. Г. Шевченка Українського товариства сліпих, Музеєм етнографії та художнього промислу ІН НАН України.

«Дивосвіт» – оригінальна у своєму роді виставка за підбором учасників – людей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ груп. Це дуже обдаровані громадяни, які в’яжуть, малюють картини, вишивають ікони, роблять вироби з бісеру, прекрасно виконують пісні,  мають багато спортивних здобутків, є чинними чемпіонами”, – розповіла голова правління Львівської обласної організації УТОС Любов Куруруза.

Виставка триватиме впродовж травня і є безкоштовною. Запрошують усіх охочих.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *