ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники викрили крупну «двоколісну» оборудку

|

На одну з фірм в Україні намагалися ввезти майже 360 велосипедів за документами, що містять неправдиві відомості щодо відправника, отримувача та вартості товару. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

708

Так, нещодавно в зону митного контролю пункту пропуску «Краковець» смугою руху «червоний коридор» в’їхав  вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. До митного контролю він подав товаросупровідні документи, згідно з якими переміщував з  Іспанії на адресу підприємства в Києві  358  штук двоколісних велосипедів різних модифікацій іспанського та італійського виробництва  вартістю понад 13 000 доларів США.

70912

Під час митного контролю у працівників митниці виникли сумніви щодо правдивості поданих до митного контролю документів. Тож було прийнято рішення надіслати запит до закордонних імпортерів. За результатами отриманої відповіді встановлено, що насправді дві фірми – іспанська та французька – відправляли товар на адресу двох фірм у Києві, причому жодної не зазначено в документах, а загальна вартість переміщуваних велосипедів – майже 95 тис. доларів США.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю. Зокрема подав документи, що містять неправдиві відомості щодо відправника, отримувача та вартості товару.

Складено протокол про порушення митних правил. Велосипеди вартістю майже 2,5 млн. грн. вилучено. Справу буде скеровано до суду, який і визначить покарання.

Варто зазначити, що це вже третій випадок впродовж останніх двох тижнів, коли  працівники Львівської митниці ДФС викривають ввезення товарів  за  документами, що містять неправдиві дані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *