ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть відсвяткувати перемогу на горі Маківка

|

У рамках святкування визначної дати – 101-ї річниці перемоги Українських Січових Стрільців над російською армією відбудеться масове сходження на верхівку гори Маківка (Сколівський район). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

маківка

“Маківка – одна з найбільш пам’ятних місць в українській історії. Понад 100 років тому наші січові стрільці дали гідний бій російській армії і перемогли, попри нерівні сили”, – зазначила в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Марія Вагіла.

Мешканців Львівщини, а також гостей з інших регіонів України запрошують долучитися до святкування, яке розпочнеться о 12:00 год.

Довідка:

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *