ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перепоховають останки вояків Першої та Другої світових війн

|

До Дня пам’яті та примирення 7 травня у Рава-Руській відбудеться перепоховання двадцяти п’яти останків загиблих вояків у роки Першої та Другої світових війн.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Товариства пошуку жертв війни “Пам’ять”.

nijnia_rojanka_perepohovannia_2_138598573097

«Під час польових пошукових досліджень на Львівщині  Товариством пошуку жертв війни «Пам’ять» виявлено місця санітарних захоронень загиблих у роки Першої та Другої Світових війн вояків Російської Імператорської та Робітничої Селянської Червоної Армій. Двадцяте століття принесло на територію України дві світові війни, які по собі залишили мільйони людських смертей. Українська земля щедро полита кров`ю українців, які боролися за свою свободу та кров’ю інших народів, що прийшли на нашу землю в інтересах своїх імперій. Історія розпорядилась так, що перебуваючи у складі різних армій та держав, за чужі інтереси гинули тисячі громадян України», – йдеться у повідомленні.

Відтак до Дня пам’яті та примирення, вшановуючи пам’ять українців та вояків інших національностей, 7 травня у місті Рава-Руська Жовківського району Львівської області, відбудеться перепоховання двадцяти п’яти останків загиблих вояків.

Молебень за загиблими та перепоховання віднайдених решток військовиків розпочнеться о 15.00 год., на міському кладовищі.

Фото: 032.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *