ОСТАННІ НОВИНИ

Для соратників Путіна в Іспанії підготували ордер на арешт

|

Національна судова колегія Іспанії видала міжнародний ордер на арешт кількох російських громадян, пов’язаних з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє УП.

Путін

Як відзначає El Mundo, підозрювані звинувачуються у використанні мафіозних схем.

Суддя Хосе де ла Мата, що розглядав діяльність так званих “тамбовської” та “малишевської” мафіозних груп заявив, що стосовно кожного із звинувачуваних є досить серйозні докази.

Як пише видання, у списку підозрюваних осіб є, зокрема, генерал та колишній віце-прем’єр-міністр РФ.

Ордер був виданий за результатами операції “Трійка”, яка розпочалася у 2008 році. В результаті операції були арештовані лідери двох злочинних угрупувань – Геннадій Петров та Олександр Малишев, та ще близько 20 осіб, проте з’ясувалося, що мафіозні групи є більш масштабими та пов’язані з російською владою.

Одним з найбільш важливих підозрюваних є Олександр Матусовіч Резнік, який був головою парламентського комітету з питань кредитних організацій та фінансових ринків Держдуми РФ, а також членом Національної банківської ради.

Іншою особою, на ім’я якої було видано ордер, є Микола Миколайович Аулов, начальник Головного управління МВС РФ по Центральному федеральному округу.

Як відомо, Іспанія розслідує зв’язки оточення Путіна зі злочинним угрупованням. За даними слідства, окремі соратники президента РФ, включаючи голову правління ВАТ “Газпром”, заступника прем’єра і двох колишніх міністрів, допомагали одному з найбільших російських злочинних угруповань, що діють в Іспанії протягом більш ніж десятиліття.

Фото: guruinvest.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *