ОСТАННІ НОВИНИ

Архіви Львова та Перемишля об’єднаються у виставку «Берестейська унія»

|

У червні у Перемишлі та Львові відбудуться заходи з нагоди 420-річчя від Дня підписання Берестейської унії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

unia

Зокрема упродовж 8 – 9 червня у Перемишлі відбудеться  конференція під назвою «Берестейська унія, її наслідки у світлі польських та українських джерел». Участь у ній візьмуть польські та українські науковці, архівісти, духовенство.

Наступного дня, 10 червня, у приміщенні Центрального державного історичного архіву Львова буде експонуватись спільна виставка архівних документів Центрального державного історичного архіву Львова, Державного архіву Львівської області, Державного архіву Івано-Франківської області та Державного архіву Перемишля під назвою «Берестейська унія, 1596-2016 роки».

На виставці будуть представлені цікаві документи з фондів архіву, а саме: листування з головою Львівського облвиконкому та Уповноваженим у справах релігії у Львівській області щодо підготовки та проведення Львівського псевдособору 8-10 березня 1946 року, діяльності Гавриїла Костельника, священника УГКЦ, мовознавця, письменника (1939-1946 роки), довідка про історію Берестейської унії і боротьби українського народу проти церковної унії, складена уповноваженим у справах православної церкви при Раді Міністрів УРСР П. Ходченка, стаття невідомого автора «Йордан у Львові 1946 року і Берестейська унія 1596 року» та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *