ОСТАННІ НОВИНИ

На конкурс із підтримки кінематографу на Львівщині подали 24 проекти

|

У четвер, 28 квітня, відбудеться публічний захист проектів, які надійшли у департамент внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА на конкурс щодо підтримки регіонального кінематографу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

кіно

Реалізація проектів відбувається в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2016 рік.

Конкурс складається з двох етапів: на першому етапі – приймались заявки від учасників; на другом – відбуватиметься розгляд проектів конкурсною комісією, у яку входять  представники депутатського корпусу Львівської обласної ради, представники громадськості та органів виконавчої влади, мистецтвознавці, кінокритики.

Загалом на конкурс подано 24 пропозиції від громадських організацій, приватних осіб та кіно- теле- студій.

Перевага надаватиметься  актуальним та фінансово виваженим історико-патріотичним кінопроектам. Фільми-переможці транслюватимуться на регіональних телевізійних каналах. Також розглядається питання про покази в місцевих кінотеатрах та на спеціальних кіномайданчиках.

Загальна сума, закладена цьогоріч на підтримку регіонального кінематографу, складає 500 тис грн. Планується, що конкурс стане щорічним, а сума фінансування значно зросте.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *